Efter Tottenham – Manchester United

Detta är en svår match att summera, 90 märkliga minuter. Det skulle gå att säga att det är en orättvis förlust men just orättvisa är ett relativt tomt begrepp inom fotbollen. Det lag som gör flest mål förtjänar 3 poäng – väldigt enkla spelregler. Det var också just det som Tottenham misslyckades med idag, att göra mål.

Jag har länge undvikt att hoppa på ”The Tripper bashing-train”. Jag tycker han är en formidabel spelare offensivt; han finns alltid som ett alternativ längst ut på högerkanten och hans inlägg levereras nästan alltid in på farliga ytor. Det går dock inte att förneka att hans misstag idag som ledde till målet är den största, om inte den enda, anledningen till att vi går tomhänta från matchen. Jämna fotbollsmatcher, speciellt på elitnivå, avgörs av enskilda sekvenser och jag är övertygad om att utan Trippiers kortslutning hade poängfördelningen sett annorlunda ut efter 90 minuter.

Jag tycker inte att Tottenham gör en dålig match, vi viker inte ned oss som exempelvis förlusterna mot Wolves och Watford. Stundtals ser spelet faktiskt riktigt bra ut, speciellt i andra halvlek, och vi skapar en uppsjö av målchanser. Hade vi varit lika effektiva som vi varit hittills under säsongen hade vi i min mening kunnat lämna Wembley med 4-5 mål på kontot. Detta är något som skiljer denna match från resterande matcher vi spelat under säsongen. Vanligtvis skapar vi ett mindre antal målchanser men chanserna vi får resulterar nästan alltid i mål. Jag tycker därför inte att det skulle vara rätt att såga spelarnas avslutningsförmåga när det är just denna förmåga och kyla som resulterat i halvårets stora poängskörd. Visst, avsluten idag kunde ha varit mer kliniska men De Gea gjorde också några riktiga monsterräddningar.

Det är dock inte bara resultatet som gör det till en tung kväll. Skadan på Sissoko tynger till ordentligt, vilket jag aldrig trodde att jag skulle säga. Vi har nu samtliga fysiskt starka mittfältare på skadelistan vilket gör mittfältskampen betydligt tuffare att vinna. Jag tror dock inte att det orsakar några större problem mot Fulham som vi ställs mot härnäst, skulle gärna se att Skipp får chansen från start i den matchen. Däremot skulle det bli betydligt tuffare utan ett ordentligt defensivt ankare när det vankas returmatch på Stamford Bridge i ligacupen. Återstår att se hur allvarlig skadan på Sissoko var samt hur lång tid det tar för Eric Dier att komma tillbaka från blindtarmsoperationen.

Efter ett resultat som för med sig besvikelse är det alltid svårt att plocka ut positiva aspekter från matchen. Som sagt så tycker jag inte att vi gör en dålig match. Jag tycker att Pochettino har förbättrat sin coachning under match. För någon månad sedan hade han förmodligen plockat ut Son istället för Winks när Llorente skulle in och stångas. Just det bytet gjorde stor skillnad, spanjoren vann varenda duell som kom i hans väg och i 9 fall av 10 hade någon av dessa situationer resulterat i mål. Det var också positivt att få se Jan och Toby bilda mittbackspar igen.

Dessa små glädjeämnen tar jag med mig från matchen. En förlust svider alltid, men jag tycker ändå att det är ett värdigt sätt att förlora på, vi står upp i 90 minuter, jämfört med katastrofen mot Wolves. You win some you lose some. Nu blickar vi framåt! COYS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*