Spurs väljer aktivera klausul i Alderweirelds kontrakt

Sky Sports med flera brittiska medier rapporterar att Pochettino bekräftat att man valt att aktivera optionen/klausulen i Toby Alderweirelds kontrakt som gör att belgarens kontrakt automatiskt förlängs till sommaren 2020.

Genom att aktivera denna klausul aktiveras en annan klausul som innebär att belgaren kan lämna Spurs under sommaren 2019 om en ny klubb möter en prislapp på 25 miljoner pund och säkrar en överenskommelse med belgaren. Detta i stället för att Alderweireld skulle lämna gratis.

Klausulen och optionen som gör det möjligt att köpa den belgiska landslagsbacken gäller då under sommarens transferfönster fram till två veckor innan fönstret stänger.

Frågan många ställer sig – Kan Spurs säkra ett längre avtal med belgaren innan tiden rinner ut? Kontraktscirkusen har pågått länge och intrycket man fått av brittisk media är att det inte fungerat eller löst sig alls och att båda parter, klubben och spelare är långt ifrån varandra.

Toby Alderweireld anslöt sommaren 2015 efter att ha spelat i Ajax, Atletico Madrid samt Southampton.

Belgaren har representerat Belgium på samtliga nivåer i landslaget från U15 till U21 och har varit en viktig kugge i Belgiens framgångar i så väl EM som VM på senare tid.

Totalt har det hittills blivit 99 framträdanden i Spurs och fem mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.