Inför Silly Season-cirkusen: Kontrakten i Spurs

Silly Season-fönstret i januari närmar sig och sedan är det vår och sommar och dags igen.

Med det sagt – Har du koll på hur kontraktens längd ser ut i Spurs just nu? Oavsett, se nedan.

Vi har ett gäng spelare vars kontrakt i skrivande stund löper ut i sommar, vilket gör januarifönstret en aning mer intressant. Kan det vara så att vi faktiskt säljer några spelare för att göra plats och eventuellt tjäna några kronor som finansierar inköp eller blir det så kanske att vi går vidare mot sommaren med flera spelare som kommer lämna?

Det gäng spelare vars kontrakt löper ut i sommaren 2019 är just nu Mousa Dembélé, Michel Vorm, Fernando Llorente samt Toby Alderweireld (klausul aktiverad till 2020 om inte en transfer sker för 25 miljoner pund i sommar).

Frågetecken här är ju givetvis Dembélé. Pansarvagnen som, när han är skadefri är en gigant känns lite som att han sjunger på sista versen och rykten om Ligue 1, Serie A och Kina. Vorm likaså, halkat bakom Gazzaniga i ordningen bakom Lloris. Holländaren har ett flertal år kvar i sig och för Tottenhams del kan det behövas utrymme i leden för att kunna ha en jämn balans mellan utländska spelare och inhemska.

Llorente? Han har bidragit positivt under hösten trots extremt lite speltid. En spelartyp Spurs behöver i sitt stall anser många med sin styrka i luften framför allt och hur han kan variera spelet offensivt gentemot Son, Kane och Lucas samt Dele. Frågan är dock även här, hur lång tid har Llorente kvar i sin karriär och hur mycket speltid kan Pochettino erbjuda?

Toby Alderweireld har vi pratat om här.

2020-gänget då? Där hittar vi Eriksen, Vertonghen och Janssen. Vincent Janssen lär lämna i januari alternativt i sommar. Iskall, skadad enligt brittisk media och inte aktuell i Pochettinos Spurs. Vertonghen har klubben valt att aktivera optionen att förlänga till 2020, vi misstänker att klubben jobbar på att säkra ett längre kontrakt även om Vertonghen pratat om lätt att någon gång återvända till Belgien och även Holland (Ajax) i en senare framtid. Eriksen, även här får vi intrycket i media att klubben är extremt angelägna att säkra en förlängning.

Till 2021 hittar vi Sissoko, Rose, Wanyama, Dier, Davies och N’Koudou. Här känns det som att N’Koudou är på väg ut. Inte ens i cupmatcher får yttern chansen att visa upp sig.

Till 2022, Lloris, Trippier, Lamela, Aurier, Gazzaniga och Foyth.

Till 2023, Moura, Son, Winks, WalkerPeters.

Slutligen – Gänget som är till 2024 just nu är Kane, Dele och Sanchez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.