Inför Tottenham – Liverpool

Detta var ju tänkt att bli första matchen på vår nya ståtliga arena, men brister i säkerhetssystemen satte stopp för det. Jag är långt ifrån den enda Tottenhamsupporter som i god tid bokade resan för att vara med om den historiska premiären. Istället får vi ta tunnelbanan till Wembley Park, något som vi hunnit bli vana vid, vid det det här laget.

I vilket fall har vi en högintressant match att se fram emot, med två lag som spelar en publikfriande fotboll. Det vi får hoppas på är att lagen inte tar ut varandra och att det istället blir ett ställningskrig. Individuell skicklighet finns det massor av i båda lagen. Här följer lite förhandsinfo om vårt kära Spurs, efter landslagsuppehållet. Källa är ITV.

Under måndagen har Tottenhams mittfältare Dele Alli lämnat landslagslägret på grund av en lättare skada. Målvakten Hugo Lloris kommer gå en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till lördagens match mot Liverpool.

Dele Alli har lämnat den engelska landslagstruppen och han kommer inte medverka i tisdagens landskamp mot Schweiz på King Power Stadion i Leicester. Tottenham- mittfältaren har fått en muskelskada efter lördagens landskamp mot Spanien. Men enligt Englands förbundskapten Gareth Southgate bör han bli spelklar till lördagens ligamatch mot Liverpool på Wembley.

Tottenhams målvakt Hugo Lloris missade lagets senaste match på grund av en lårskada. Fransmannen stod över söndagens landskamp mot Nederländerna och det är osäkert om Lloris hinner bli spelklar till lördag. Lagets andremålvakt Michel Vorm vaktade målet för Nederländerna.

Moussa Sissoko och Eric Lamela har båda haft problem med skador i baksida lår. De lär vara spelklara till lördag.

Det har verkligen varit positivt att se Lucas Mouras utveckling i inledningen av säsongen. Han har varit en pigg injektion för laget och han har hittills fått en välförtjänt plats i startelvan. Dessutom blev han utsedd till ligans bästa spelare i augusti! Får vi möjligen se honom avgöra denna toppmatch?

Om inte Harry, sin vana trogen, stjäl publikens gunst… Augusti är ett minne blott, så det är nu som hans form ska börja peka uppåt igen.

Pochettino är väl medveten om Liverpools vassa offensiv med Salah och Mane’ i spetsen, och Toby och Jan lär göra sitt yttersta för att stoppa dem. Kanske Tottenham går ifrån sin vanliga taktik med hög press, för att istället försvara lågt och täppa till bakåt.

Efter den senaste förlusten i ligan, mot ett kraftfullt Watford, måste vi nu upp i vinnarspåret igen, för att på allvar utmana Liverpool i toppen. Nu har vi chansen!

På lördag bänkar vi oss, antingen framför tv:n, eller som vi ytterst priviligierade, live vid Wembleys gröna matta och hoppas på ett London som bjuder på fint septemberväder och ännu en fantastisk fotbollsfest, något som vårt kära Spurs har skämt bort oss med de senaste säsongerna.

Återkommer med matchreferat direkt från läktarplats.

COYS!

/Tomas Jansson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*