Inför Girona – Tottenham

Försäsongens allra sista match sker i en blixtvisit hos spanska Girona.

Det ”nyblivna” La Liga-laget säkrade avancemang till Spaniens högstaliga säsongen 2016-17 när man i ”segundan” var runner-up till Levante. Det var första gången man i klubbens då 87-åriga historia tog sig till La Liga.

Girona kommer till denna försäsongsmatch med en ny manager i Eusebio Sacristán som tillträdde i juni.

Spanjoren kommer från Valladolids akademi och seniorlag innan han tog steget till Atletico Madrid som i sin tur snabbt ledde till Barcelona, 1988. Där blev han kvar till 1995. 203 framträdanden, 14 mål. Karriären avrundades därefter i Celta Vigo följt av en hemkomst till Valladolid. Hans tränarkarriär tog därefter vid i Barcelona som assisterande tränare mellan 2003 – 2008, Celta Vigo en kort session, Barcelonas B-lag, Real Sociedad i tre år fram till juni i år.

Nog om motståndet – Spurs har inte informerat om hur truppen till denna match ser ut.

Vi misstänker att vi lär få se en hel del yngre förmågor igen likt i USA.

Detta då Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Dembele, Dele och Kane inte är åter från sin förlängda semester på grund av VM.

Utöver detta har vi frågetecken på Sissoko och Lamela.

På det saknar vi helt Wanyama, Onomah och Winks.

Likt i USA hoppas vi få se Lucas Moura lägga i ytterligare en växel, en delaktig Llorente och gärna en Son och Eriksen som är på bra humör offensivt.

En aningen orolig för hur backlinjen kommer se ut – Pochettino lekt med Davies som mittback i två av tre matcher inledningsvis och Sanchez fick agera säkerhet och ledare vid inhopp.

Matchen sänds inte i Sverige.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*