Tottenham – Barcelona, 2-2

Från San Diego till Pasadena, Los Angeles. En nattmatch på bästa NHL-manér med avspark vid 05:00 svensk tid natten mot söndag.

Pochettino ändrade om startelvan en aning och Gazzaniga fick börja i mål från start, samtidigt som backlinjen blev helt oförändrad från matchen mot Roma. I mittfältet fick Son börja från start då Lamela saknades i elvan så väl som bänk.

Gazzaniga

Aurier, Davies, Carter-Vickers, Walker-Peters

Son, Sissoko, Amos, Eriksen

Moura, Llorente

Bänken, Vorm, N’Koudou, Georgiou, Sanchez, Whiteman, Eyoma, Skipp, Marsh

Saknades gjorde Oakley-Boothe och Wanyama samt Lamela.

De två förstnämnda har båda tagit flyget hem till London. Wanyama behöver undersökas närmare gällande sin knäskada som gäckar honom igen (samma skada som förut). Lamela tränade själv inför matchen mot Barcelona och misstänks vara återställd mot Milan i början av nästa vecka.

Oakely-Boothe likaså är skadad enligt Pochettino men vad det är för typ av skada är oklart.

Utöver detta, som vi nämnt så har vi frågetecken på Winks rehab och Onomah likaså är frånvarande på grund av skada.

Mittfältsspelare är en bristvara just nu. På detta skall det nämnas att Sissoko flaggat känningar likaså inför matchen mot Barcelona.

Matchen då? Jo, första halvlek var inte bra – Vi kan lika gärna säga det direkt.

Barcelona hade ett bättre tempo och vår något alternativa backlinje med Carter-Vickers och Davies som mittbackar är inte en optimal lösning.

Därav inledde Barcelona rätt snabbt en serie anfall där ett antal utmaningar uppstod för Spurs.

Men – Det dröjde dock hela 14 minuter innan Barcelona bröt igenom helt och gjorde 0-1.

Försvaret hängde inte med och det upplevdes likt mot Roma i första halvlek, en aningen rörigt och för försiktigt.

En annan sak man reagerar på när man ser Barcelona spela är farten på bollen. Så fort Tottenham tappar bollen så skall bollen framåt och alla ska göra allt för att finnas tillgängliga för att ta emot en passning. Detta märks väl i Barcelonas kontringar. Vi hänger inte med och det blir farliga situationer varje gång nästan.

Vid nästan en halvtimme spelad så straffar Barcelona oss igen med en fin omställning som leder till ett fantastiskt skott från strax utanför straffområdet. Vänstra krysset, omöjligt för Gazzaniga.

Tottenhams första riktiga chans kommer strax efter Barcelonas andra mål – Frispark i ett klassiskt Eriksen-läge. Målvakten är dock med och skottet är inte tillräckligt bra placerat för att kunna skapa en utmaning.

Mer spännande än så blir det inte i första halvlek.

Generell upplevelse av första halvlek? Spurs kan bättre. Barcelona var mer på hugget och hade mer fart. Oavsett vad Pochettino ändrar inför andra halvlek så blir det bättre än första halvlek.

Barcelona gjorde hela 8 byten direkt i halvtid. Pochettino roterade endast ut Llorente som hade en riktigt svag första halvlek. Skipp kommer in. Likt mot Roma ersatte Pochettino Walker-Peters med Sanchez, Davies ut till vänsterback och Sanchez som mittback med Carter-Vickers.

Andra halvlek inleds tidigt med en Eriksen-frispark igen. Denna gång ännu bättre, dock i stolpen! Barcelona-målvakten var dock i krokarna och hade den varit lite bättre placerad hade nog målvakten varit på den ändå. Fin frispark oavsett.

Därefter följer en serie fina anfall av Spurs, där regissören Eriksen är just sådär Eriksen-aktig. Full fart, kreativ och nyckeln till alla lås. Barcelona överlever dock. Aurier blir frustrerad i ett av anfallen där han bytt kant och finns helt fri i straffområdet när Son rycker fram. Koreanen tar dock skottet framför passning som blockeras.

Barcelonas anfall har blivit mindre till antalet men de förblir lika gifta. Gazzaniga med några riktigt fina räddningar.

Gazzaniga och Lucas byts ut efter en timmes spel, Vorm och Georgiou kommer in.

Vid 72 minuter spelade så uppstår en rörig situation i Barcelonas straffområde. Aurier och Davies rycker fram på vänsterkanten, Davies får till ett inlägg, Barcelona-backarna får bort bollen men det blir ett flipperspel som hamnar hos Eriksen, han skjuter direkt, blockerat och returen hamnar hos Son som även han skjuter direkt och det blir mål, 1-2.

Tycker ni beskrivningen av det målet är en aningen rörigt? Precis efteråt händer en liknande situation. Ett inlägg kommer in från höger, rakt ner i boxen hos Barcelona, Son tar emot den och kalabalik uppstår. Barcelona-backarna tappar bort bollen, Son likaså, till slut klackar Son bakåt för att ge någon en chans att sparka in bollen i mål. Georgiou får bollen och skjuter direkt, täckt på linjen av en Barcelona-back. Returen tar N’koudou i luften på volley. Det är kaos, fullkomligt kaos men N’Koudou fixar det, 2-2 – GAME ON!

Hade vi varit Barcelona-supportrar hade vi varit fullkomligt rasande på försvaret – Det är ett flipperspel som inte skall hända, även under en försäsong, likt Tottenhams insläppta mål mot Roma tidigare i veckan.

Eriksen är inte klar där – Han kommer fri med målvakten men i en för snäv vinkel tyvärr.

Matchen fortsätter i 10 minuter plus tilläggstid men inget märkvärdigt sker under denna tid.

Efter slutsignalen väntas straffar.

Son och Sanchez sätter två riktigt fina straffar, säkert och enkelt. Davies sätter sin likaså även om den kanske inte är helt klockren. Georgiou tar den tredje av fyra straffar Spurs slår och den är hård och placerad men Barcelona-målvakten går rätt och tar den. Nyförvärvet Malcom hos Barcelona tar den sista straffen säkert.

Barcelonas samtliga straffar var av väldigt hög kvalité och straffarna slutar 5-3 till spanjorerna.

En tråkig avslutning på en halvlek där Spurs verkligen ryckte upp sig även om det inte var en försäsongsmatch att lägga på minnet framöver.