Inför Tottenham – Barcelona

Det är dags för den andra matchen för Tottenhams del i försäsongsturneringen International Champions Cup.

Efter en fantastiskt trevlig halvlek mot Roma fick försäsongen i USA en perfekt start, 4-1 i halvtid som också blev slutresultat.

Nu vill vi dock tro att motståndet överlag kan bli lite tuffare och mer oförlåtligt än Rom-laget som hade ett flertal giftiga chanser i både första och andra halvlek mot Tottenham.

Matchen spelas inte i San Diego där matchen mot Roma spelades, i stället är det nu Pasadena, nordöstra Los Angeles som gäller och den klassiska Rose Bowl-arenan. En klassisk arena som varje år är platsen för den klassiska Rose Bowl Game inom ”College Football”. 

En arena vi svenskar kanske mest minns för att arenan var värd för VM-finalen 1994. Likaså VM-finalen i Dam-VM 1999 spelades här, Frankrike tog guld i fotbollen här likaså under Los Angeles-OS 1984.

Nog om arenan – Vad vill vi se av Spurs i denna match?

Vi vill se samma startelva som Roma, nästan i alla fall.

Vi vill ha Llorente längst fram och en offensiv trio bakom i form av Lamela, Eriksen och Lucas. Tre glödheta spelare där framför allt Lamela och Lucas visat att man vill in i startelvan kommande säsong.

Vi behåller Sissoko och Amos som defensiva mittfältare som fungerade väl mot Roma.

Vi ändrar om i backlinjen, Davies får flytta hem till vänsterback, vi tar in Sanchez som mittback med Carter-Vickers och Aurier får chansen igen som högerback. I andra halvlek ser vi gärna Walker-Peters som inhoppare på den positionen.

Llorente

Lamela, Eriksen, Lucas

Sissoko, Amos

Davies, Sanchez, Carter-Vickers, Aurier 

Vorm

Denna match blir Barcelonas första match under deras försäsongsturné och truppen, likt Tottenham är kanske inte helt ordinarie där lagets två största stjärnor – Messi och Suarez saknas.

Utöver det saknar man nya tillskottet Malcom från Bordeaux.

Med det sagt dock – Det är ingen brist på kvalité i detta lag även fast man likt Tottenham har en rätt alternativ trupp med sig utomlands.

För Spurs del handlar det mycket om att inleda matchen mer stabilt defensivt – Mot Roma låg man i underläge direkt för att försvaret inte hängde med och var för försiktigt.

Mer stabilt försvar och ge oss mer Lucas, Lucas och åter Lucas – Brassen var glödhet mot Roma och Llorente likaså, de får gärna visa upp den sidan igen. Lamela kan förhoppningsvis lägga i en växel till efter en godkänd insats mot Roma. Eriksen får gärna hålla samma nivå som mot Roma.

Slutresultat? 5-2 till Spurs efter ett hattrick av Eriksen och ett mål var av Llorente och Lucas.

Come on you Spurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.