Tottenham – Roma, 4-1

Vilken härlig inledning på försäsongsturneringen International Champions Cup med Tottenham-ögon sett.

Matchen började dock inte alls bra – Patrik Schick, Roma-anfallaren gjorde 1-0 för Rom-laget innan det knappt gått tre minuter. Individuella misstag och ett otydligt försvarsspel låg bakom det från Tottenhams sida.

Men, sen gick det undan.

Spurs hade ställt upp med Vorm, Aurier, Carter-Vickers, Davies, Walker-Peters, Sissoko, Amos, Lucas, Eriksen, Lamela, Llorente.

Llorente får en hög boll inne i Romas straffområde då Amos inlägg slår i en Roma-spealre efter 9 minuter och det är precis en sådan luftduell som vi vill se Llorente i. En hög boll med hans namn på där han lätt får styra in bollen med en välplacerad nick, 1-1 i San Diego.

Några situationer därefter skjuter Eriksen ett fint skott som går rakt i stolpen, fantastiskt fint skott som förtjänade ett bättre öde.

9 minuter senare är det Llorente igen som är i farten – Lamela skjuter in ett inlägg i boxen, Lucas drar till den på volley och det skulle ha varit mål men Roma-målvakten tar den men returen får Llorente som sätter dit 2-1 för Spurs.

En fin belöning efter flera fina anfall av Spurs där så väl Eriksen, Lamela, Moura och Llorente varit väldigt aktiva. Unge Amos likaså, väldigt duktig och spännande spelare.

Efter Llorentes 2-1 mål så får Roma sedan ett fint anfall som slutar i ett volleyskott i stolpen.

Strax därefter är det Lucas Moura som slår till. Hur gör han mål då? Jo, han nickar in den. Brasilianaren har inte längden men lyckas ändå ta sig in i boxen på ett inlägg vara först på bollen, 3-1 till Spurs.

Mot slutet av första halvlek så skapar Tottenham kaos i Romas försvar, en snabb omställning gör att Rom-lagets försvar rasar ihop och till slut landar en retur hos Moura, han har chans att skjuta direkt men väljer att finta vänster och lura en motspelare innan han avslutar med ett säkert skott, 4-1 till Tottenham, precis innan halvtid.

Tråkigt nog i andra halvlek så hände det inte mycket mer. Båda lagen bytte spelare i många omgångar, båda lagen har ett antal chanser men inget som blir till mål.

Överlag, laget som Tottenham spelade under första halvlek – Alla gjorde faktiskt en riktigt bra halvlek där.

Det enda frågetecknet som var skedde när Roma gjorde sitt enda mål. I övrigt, väl genomförd insats där från så väl Vorm, Aurier, Walker-Peters, Sissoko, Lamela och Amos. Utmärkte sig lite extra gjorde så väl Eriksen som Moura men även Llorente.

Inte jätteimponerad av Carter-Vickers men ändå, en godkänd insats. Davies kändes inte glödhet heller.

Inhoppare som kom in senare i andra halvlek blev Sanchez, Son, N’Koudou, Gazzaniga, Georgiou, Skipp och Marsh.