Vem är David Brooks och varför kan han vara något för Pochettino?

Det började med Dele Alli. Ett köp som väckte uppmärksamhet för att det var lite udda. Fem miljoner pund för en ung talang från en lägre division i England.

Därefter kom Shilow Tracey. Liknande prislapp, även han från ett lag två divisioner under Premier League.

Nu låter det som att ett tredje liknande köp kommer ske om allt går Tottenhams väg. Denna gång i Sheffield United där vi just nu har en Tottenham-spelare på lån, Cameron Carter-Vickers.

Carter-Vickers har haft en fin säsong på lån och är nu en uppskattad spelare i deras trupp. I detta lån verkar dock Spurs även fått upp ögonen för en annan spelare i Sheffield.

David Brooks, en ung mittfältare som påbörjade sin karriär i Manchester City och deras akademi redan vid 7 års ålder där han spenderade 7 år innan han anslöt till Sheffield United vid en ålder av 14. Vid 18 års ålder slog han sig in i Sheffields Uniteds seniortrupp och har sedan snabbt blivit en vital del av Chris Wilders lagbygge.

I Steel City-derbyt mot Sheffield Wednesday i september tidigare i år där han bidrog med en viktig assist, samtidigt som han blev Man of the Match och samtidigt slog en elegant tunnel (Dele Alli-referens igen) på Wednesday-spelaren Jack Hunt.

Totalt har det hittills blivit 19 matcher, 711 minuter och 5 starter.

Brooks förlängde kontraktet med United i oktober. ett avtal som sträcker sig till 2021.

Brooks har representerat England och Wales på U20- och U21-nivå men har sedan valt aktivt att spela för Wales. Orsaken till att Brooks kunnat välja är att hans mor är från Wales men fadern från England.

När han representerade Englands U20 i Toulon-turneringen så vann han Player of the Tournament.

Brooks beskrivs som en offensiv attackerande mittfältare med en hög fart.

Chris Coleman kallade upp Brooks till Wales landslags med bland annat Ben Davies och Gareth Bale i höstas inför mötet mot Georgien och Irland.

Debuten skedde dock i en 0-2 förlust mot Frankrike i November.

Chris Wilder säger att han inte vill sälja 20-åringen men påpekar också att det är styrelsen som tar det slutgiltiga beslutet.

Utöver Spurs sägs även Liverpool och Everton jaga mittfältaren.

Vad tror ni, något för Spurs och framför allt för Pochettino?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*