Tottenham – West Bromwich, 1-1

Vi var oroliga redan i inledningen av veckan. West Bromwich sparkade Tony Pulis efter förra Premier League-omgången. Vilket innebar att nästa match för The Baggies blev mot Spurs på Wembley. Sämsta möjliga tidpunkt för Spurs att möta West Bromwich? Absolut. Att möta ett lag i en mindre kris som precis gör en stor förändring är inte optimalt. Nytändning, omladdning, risker som finns när man möter ett formsvagt lag som vill vända sin säsong.

Spurs kommer från ett blekt North London Derby mot Arsenal där man förlorade med 2-0 samt en fin vändning mot Dortmund i Champions League på bortplan där man vann 2-1.

Startelvan blev som förväntad – Lloris, Dier, Sanchez, Vertonghen, Trippier, Eriksen, Winks, Dele, Davies, Kane, Son.

En väldigt stark startelva från Pochettino. Med några bra alternativ på bänken i form av Dembele, Sissoko, Aurier med fler.

Matchen får dock sämsta möjliga inledning – Efter fyra spelade minuter så är Dele nonchalant i en mottagning som West Bromwich utnyttjar direkt och ställer om snabbt. Sanchez sliter som ett djur för att stoppa en anfallande Rondon som är snabb i anfallet och hinner nästan blockera skottet men Rondons skott lurar så väl Sanchez som Lloris, 0-1 till gästerna.

Sämsta möjliga inledning? Absolut. När Spurs verkligen skulle behöva visa att man kan städa av lag som just West Bromwich på Wembley så inleder man med ett baklängesmål direkt i början av matchen.

Pochettino sa direkt efter vinsten mot Dortmund i Tyskland tidigare i veckan att laget måste ladda om och fokusera direkt på West Bromwich och inte ta något för givet.

En bra kommentar av Pochettino där han i efterhand verkligen påpekade en utmaning som skulle bli faktum efter denna match.

Spurs sliter hela första halvlek för att hitta 1-1 men lyckas inte. West Bromwich gör som många andra besökande lag på Wembley mot Spurs. Man parkerar bussen, gör allt i sin makt för att bromsa Tottenhams speluppbyggnad och det fungerar.

Det blir endast två försök som landar på mål för Spurs i andra halvlek efter Baggies 1-0 mål.

Frustration.

I andra halvlek fortsätter melodin likadant – Spurs har över 70% bollinnehav men lyckas ändå inte bryta igenom motståndarlagets försvar.

Pochettino vet att han inte kan chansa och vänta – Han måste agera, där han vanligtvis brukar vilja vänta en bra stund in i andra halvlek gör han nu två snabba och tidiga byten. Dembele och Llorente får komma in, mot att Vertonghen och Winks får kliva av.

Detta gav Spurs en mer rak anfallslinje och resulterar i ’74 med ett mål av Harry Kane, 1-1.

70 minuter tog det att få hål på West Bromwich på Wembley.

Spurs spenderar resten av matchen i någon form av självmordsfotboll som påminner lite om Harry Redknapp. Stark offensiv, lite luckor defensivt. Detta slutar nästan med ett baklängesmål men det blir i stället inget mål åt något håll alls mer.

Matchen slutar 1-1 och det är otroligt frustrerande. Spurs hade ett svagt ögonblick som straffade sig omgående och därefter ville West Bromwich inte mer.