Inför Tottenham – West Bromwich

Spelarna reagerade perfekt efter derbyförlusten, med en seger borta mot Borussia Dortmund, men det stora testet kommer på lördagen.

West Bromwich är inför matchen på Wembley Stadium ligans formsvagaste lag. Klubben har tagit en poäng på de senaste fem matcherna, och efter förra omgångens 0-4-förlust hemma mot Chelsea fick huvudtränaren Tony Pulis sparken. In kom Gary Megson, som tränat West Bromwich tidigare, och lördagens möte på nationalarenan blir den tidigare Leicester-, Bolton- och Sheffield Wednesday-tränarens första som tillfällig manager.

Matchen Tottenham – West Bromwich, eller West Bromwich – Tottenham är känd för att ofta sluta oavgjort. Och med all rätt. Av de tio senaste mötena lagen emellan har de båda delat på poängen i sex matcher. Förra säsongen var det 1-1 på The Hawthorns, men det blev en övertygande 4-0-seger för Tottenham på White Hart Lane. West Bromwich har, tillsammans med Newcastle, varit lite av Spurs ”bogey team”, men det var mest under Pulis. Frågan är det kommer fortsätta vara så under Megson eller någon annan som tar över.

Inför lördagens möte saknar West Bromwich Craig DawsonJames Morrison och den förre Spurs-mittfältaren Nacer Chadli, som gjorde mål i första matchen mot sin förra klubb i fjol. Dawson är en viktig del av den – bortsett från de senaste månaderna – annars stabila backlinje West Bromwich sitter på. För Mauricio Pochettino och Tottenhams del ser det ut som att Érik Lamela är tillbaka, men kan endast spela ”om han känner för det”, enligt Pochettino. Ett stort plus att lagets nummer 11 är tillbaka efter drygt ett års frånvaro, och hans kreativitet är något som saknats när Christian Eriksen haft sina mindre bra dagar. I övrigt är Toby Alderweireld och Victor Wanyama fortsatt frånvarande. Mot Arsenal senast var Harry Kane och Dele Alli inte 100 procent friska efter att ha återhämtat sig från skador under landslagsuppehållet, men att båda startade under veckan mot Borussia Dortmund tyder på att de nu kan spela till hundra.

Poängtappet i derbyt förra veckan sved. Inte bara för att det var en förlust mot Arsenal, men även för att samtliga andra lag i topp sex vann sina matcher. Därför är det väldigt viktigt att vi plockar tre poäng inte endast mot West Bromwich, utan även i kommande matcher mot Leicester, Watford, Stoke och Brighton. Så mycket som West Bromwich inte haft en bra säsong hittills är de kapabla att överraska. Vi hade det svårt mot jumbon Crystal Palace även om vi vann, och hade även det svårt hemma mot Burnley och Swansea. Laget har spelat fantastiskt mot stora lag på Wembley, men när det kommit till de mindre lagen som är villiga att ligga lågt och låta motståndaren ha bollen har det sett fantasilöst ut. Förhoppningsvis är det något som diskuterats mellan Pochettino och spelarna, och att det blir enklare mot West Bromwich. Hur som helst: COYS!

Förväntade starelvor:
TOTTENHAM: (3–4–3) Lloris – Dier, Sánchez, Vertonghen – Trippier, Sissoko, Winks, Davies – Eriksen, Dele – Kane
WEST BROMWICH: (5–3–2) Foster – Nyom, McAuley, Hegazi, Evans, Brunt – Livermore, Barry, Krychowiak – Phillips, Rodriguez

 

Skriven av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.