Inför Tottenham – Crystal Palace

 

Tidigare säsonger har det varit lättare att Sia vissa matcher. Europaspel var lika med en automatisk förlust i omgången efter. Landslagsuppehåll medförde mer försiktiga spelare som ville vara krya till landskamperna samt att möta bottenlaget mitt inne i en bra period var krångligt.

Ja för någon säsong sedan skulle detta vara en lite mer negativ inför-rapport. Visst det finns vissa varningssignaler för mötet med Palace:

  • Toby skadad
  • Hugo skadad
  • Urladdningen mot Real Madrid i onsdags
  • Småskador i truppen

Men Just inför denna match tror jag vi kommer se skälet till att Pocch är förberedd och att laget faktiskt har mer bredd än vi ibland kan tycka. Dembele fick några välbehövda minuter och när Dier troligtvis kommer ta steget ner är det dags för honom att kliva in från start, (Ni vet alla hur mycket jag gillar Dembele).

Vi har också utvilade spelare i Son, Aurier och Rose som har en stor chans att få starta matchen. Roterar vi dessa spelare märker vi snabbt att vi har en bredare trupp än vad vi ibland kan tro ibland skador och formtapp. Vorm är en fullgod ersättare för Hugo i enstaka matcher och då passar det samtidigt bra att möta ineffektiva Palace.

Kollar vi statistiken har vi också 7 poäng på de tre senaste matcherna efter europaspel. Vi krossade både Liverpool och Huddersfield och jag tror att just den psykologin är viktig för att truppen ska kunna ladda om efter svåra matcher i Champions League. Pocch pratade inför matchen borta i Madrid om att spela utefter sin identitet. Det lyckades laget bra med men det är i dessa matcher som Spurs verkligen måste visa att identiteten finns och att det finns en grund oavsett vilka som spelar.

Just Crystal Palace kommer in i denna match med en ruskigt dålig form. De har lyckats ta 4 poäng hittills i ligan och har förvisso en seger mot Chelsea och ett kryss mot West Ham på de tre senaste men de har förtvivlat svårt att hitta målet. Det vi bör se upp med är att många av deras spelare passar på en bred plan, som nu Wembley är.

Townsend kommer tillbaka och möter sina gamla lagkamrater och vi alla vet ju vilket begränsad fotbollsspelare han är, men i sin begränsning lyckas han rätt bra. Det gäller att läsa överstegsfinten med högerfoten och täcka av när han skär in mot vänster och laddar för skott. Det stora hotet jag kan se är Zaha som jag länge velat se i Spurs. Zaha har högst dribblingsratio i hela Ligan samt att han i många mätningar har en högre maxhastighet än hela vår backlinje. Det är alltså spelaren som Pocch bör manövrera bort. Problemet för Zaha är att han inte har tillräckligt bra medspelare för att under en lång period plocka fram det bästa.

Till matchen vill jag se ett piggt Spurs som kan rotera denna gång. Vill Pocch chansa skulle han kunna starta med Llorente istället för Kane som absolut kan behöva vila ytterligare en match. Han kommer troligtvis få spela stora delar av Englands matcher mot Tyskland och Brasilien och ska ha vara hel mot arsenal den 18 november är detta en bra match för honom att starta på bänken. Rose och Aurier hoppas jag också får chansen och varför inte Sissoko från start? Vi behöver visa truppen att vi klarar av att rotera och vinna matcher.

Det gäller att truppen snabbt glömmer matchen mot Madrid och håller tankarna borta från Landslagsuppehållet. Samtidigt måste man hålla huvudet på jorden och inte underskatta jumbon Palace, utan hitta motivationen till att göra sitt jobb. Det är dags för vissa spelare att visa sin karaktär och ge Spurs en positiv vind att plocka med sig nu.

 

                          (Om Pocch vill rotera friskt är detta en tänkbar startelva)

                  Vorm

                    Sanchez  Dier Vertongen

                     Aurier   Alli   Dembele      Rose

               Sissoko Eriksen

                Llorente

 

 

COYS

Johannes Glanz

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*