Huddersfield – Tottenham 0-4

Det blev en enkel resa för Tottenham när femte raka bortasegern säkrades. Huddersfield hade inte mycket att sätta emot och segern skrevs tillslut till hela 4-0. I startelvan fick Winks fortsatt förtroende efter sin fina insats i Champions League, samtidigt som Eriksen var tillbaka efter sin sjukdom. Detta gjorde att Son och Sissoko blev förpassade till bänken.

Inför matchen skrev jag om Huddersfields defensiv som varit stabil under de första matcherna. Det märkte vi ingenting av idag när försvarsmissarna avlöste varandra samtidigt som målvakten Lossl verkade göra allt för att ge Tottenhamspelarna bra lägen.

Huddersfield började helt okej och skapade matchens första målchans när Tommy Smith drog till med ett hårt skott utanför straffområdet. Lloris dock var med och kunde parera utan några större bekymmer.

Några minuter senare stod det 1-0 till Tottenham. Trippier nickar bollen framåt mot en fristående Kane som, efter en rejäl miss av Chris Lowe, placerar bollen enkelt i mål. Sådana ytor får man inte ge Harry Kane i den form han är i nu.

I den 16e minuten kommer 2-0 efter ett fantastiskt fint anfall där Tottenham rullar runt på en touch vilket tillslut ger Eriksen och Davies ett 2-mot-1 läge mot Lowe. Eriksen missade touchen något och Lowe kan bryta, bara för att frispela Davies i bortre delen av straffområdet. Davies, som går från klarhet till klarhet denna säsong, gjorde inget misstag och 2-0 var ett faktum.

En minut senare försöker Lossl assistera Harry Kane till 3-0 när han fullkomligt sparkar hål i luften, men lyckats tillslut att rädda upp situationen. Kane får en ny chans i den 24e minuten då han efter ett inkast, vänder bort två försvarare och sedan skruvar in 3-0 bakom en chanslös målvakt.

4-0 borde ha kommit i den 31a minuten när Dele Alli vänder bort en back i straffområdet och skjuter sedan i stolpen. Några minuter senare styr en offsidestående Kane, in Davies inlägg i mål. Det var spel mot ett mål. Därför var det överraskande när Huddersfield helt plötsligt kommer upp i ett anfall strax innan halvtid och träffar ribban. 0-3 blir resultatet i halvtid och känslan är att matchen är avgjord. Med 3-2-matchen mot West Ham i minnet så kändes ribbskottet innan halvtid lite oroväckande. Ett mål kan göra mycket och en tremålsledning går att tappa.

Pochettino var nog inne på samma sak, för i andra halvlek var tempot helt annorlunda jämfört med i första halvlek. Det var mer riskminimering och spel på resultatet. Detta gör Tottenham väldigt bra och Huddersfield skapar inte en enda chans i andra halvlek. Resultatet 0-4 fastställs på stopptid av Sissoko, efter en fantastisk passning av Davies.

Matchens två bästa spelare är i mina ögon Harry Kane och Ben Davies. Kane gör mål på allt just nu och har i september månad gjort elva mål på sex matcher. Davies gör ett mål och en assist och gör knappt ett misstag på hela matchen.

Nu väntar landslagsuppehåll innan vi möter Bournemouth på Wembley den 14 oktober. Sedan väntar ett hektiskt spelschema med några riktigt spännande matcher både i Champions League och Premier League. Det kommer att bli en rolig höst! COYS!