Inför: West Ham – Tottenham

Efter tre raka matcher, två vinster och ett kryss, på Wembley är laget nu tillbaka på resande fötter när stadsgrannen West Ham väntar på London Stadium. 

Trots att det inte blev någon förlust på de tre raka hemmamatcherna såg det väldigt trögt och fantasilöst ut mot Swansea och Barnsley. Mot Wales-klubben var kontrollen totalt på vår sida men vi lyckades inte riktigt ta oss in i deras straffområde och hota deras försvar, som hade satts upp väldigt kompakt av Paul Clement. Och även om jag, säkerligen precis som alla andra, inte såg något av cupmötet med Barnsley var det av att döma från supportrar och journalister som var där en väldigt lik match som räddades av Dele Alli. Positivt var att, enligt dessa supportrar och journalister, 98:an och nyförvärvet från Estudiantes Juan Foyth imponerade i sin debut och var även väldigt nära ett debutmål tidigt i matchen.

Så den matchen vi är här för. West Ham har, efter en tuff inledning på säsongen med tre raka förluster, börjat ta igen lite och har på de tre senaste matcherna vunnit två och spelat lika en gång. Senaste matchen var mot Bolton i ligacupen, där man 3-0-segrade och säkrade en åttondelsfinalmatch mot Tottenham på Wembley. Inför morgondagens möte saknar laget James CollinsPedro Obiang och Manuel Lanzini, medan Edimilson Fernandes är tveksam till spel. Lanzinis frånvaro är ett stort plus för Spurs då han oftast gör det väldigt bra när han möter oss. I övrigt kommer Slaven Bilić ställa upp med i stort sett samma lag som senaste mötet, med skadade Collins det enda undantaget, i en 3–4–3-formation.

För Mauricio Pochettino och Tottenhams del är det exakt samma trupp som senast som är tillgänglig. Danny Rose (knä), Érik Lamela (höft) och Victor Wanyama (knä) är fortsatt frånvarande. Det ger lite utrymme för rotation när Mousa Dembélé samtidigt ser ut att inte klara av två matcher i veckan. Det, och det faktum att Harry Winks precis kommit tillbaka från skada, kan leda till att lagets kreatör Christian Eriksen flyttas ned till att spela bredvid Eric Dier på ”det sittande” mittfältet. Ger plats för fler offensiva spelare, men minskar även lagets mest kreativa spelares påverkan högt upp på planen.

Precis som i alla derbyn, vare sig det är mot Arsenal, Chelsea eller West Ham, betyder tre poäng mer än bara tre poäng. Det handlar även om skryt, och även West Ham inte är i närheten av oss – trots att de vill tro det – är detta ett sätt att tysta ner dem. Vi har sett bättre ut på bortaplan än vad vi gjort på Wembley (vägrar kalla det hemmaplan). En seger skulle ge oss 11 poäng av 18 möjliga, vilket är okej, medan en förlust skulle ta upp West Ham till endast en poäng bakom oss, vilket skulle sätta saker och ting i perspektiv. Dock är jag på något sätt ändå positiv. Vi har derbykungen Harry Kane och är det någon match han ska sätta igång målskyttet i känns det som att denna match är den rätta. Hur som helst: COYS!

Förväntade startelvor:
WEST HAM: (3–4–3) Hart – Fonte, Reid, Ogbonna – Zabaleta, Kouyaté, Noble, Cresswell – Antonio, Carroll, Chicharito
TOTTENHAM: (3–4–2–1) Lloris – Alderweireld, Sánchez, Vertonghen – Aurier, Dier, Eriksen, Davies – Dele, Son – Kane

 

Skriven av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.