Juan Foyth – framtidens man?

Nu är äntligen Juan Foyth klar för Tottenham! Efter en hel sommar fylld av rykten och spekulationer är den unge mittbacken presenterad och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2022. En övergång som har stått och vägt under en längre period, där PSG ett tag såg ut att kunna knyta till sig ynglingen. Så blev inte fallet och för en gångs skull var det vår tur att dra längsta strået.

Juan Foyth är född den 12:e Januari 1998 i La Plata, huvudstad i provinsen Buenos Aires, Argentina. Det var här fotbollskarriären startade för mittbacken, i Estudiantes ungdomsakademi. Efter några år i akademin fick Foyth göra sin debut i Primera Division, Mars 2017. Några lyckade starter i Estudiantes gav honom en plats i truppen till U20 VM som spelades tidigare i somras. Väl där blev det fiasko – för Argentina, men Juan Foyth spelade bra och fick mycket beröm trots det tidiga uttåget.

Argentinaren är känd för sitt lugnt i spelet både med och utan boll. Han har utomordentliga fötter och är van vid en speluppbyggnad som utgår från mittbackarna. Men vad Juan Foyth kanske är mest känd är förmågan att dribbla. Det är inget skämt. Förra säsongen gjorde han 1,9 lyckade dribblingar per match. Det är fler än vad många av Premier Leagues anfallare åstadkommer. Bra eller dåligt med en oerfaren mittback som vågar driva boll och tråckla sig ur pressade situationer på egen hand? Återstår att se.

En värvning som enligt mig sticker ut! Juan Foyth är som sagt långt ifrån erfaren och det kommer bli ett stort kliv från Primera Division till en storklubb i Premier League. De ynka nio matcherna som han hunnit spela på senior klubblagsnivå gör värvningen vågad, men intressant. Jag tror att Foyth på lång sikt är tänkt för att ersätta Verthongen eller Alderweireld. Han ska sakta men säkert slussas in i en startelva om allt går som det ska, och är förhoppningsvis redan tillräcklig bra för att komplettera våra andra mittbackar.

#WelcomeFoyth

 

Noel Skoglund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.