Fans i Fokus: Axel Paulsson

Då THSS redaktion har fler nyförvärv än Tottenham fortsätter vi att lära känna dom bättre. Denna gång fokuserar vi på Axel Paulsson!

Namn/Ålder?

Jag heter Axel Paulsson, fyller 18 i oktober vilket innebär att jag är född år 1999.

Bor/familj?

Jag bor med mina föräldrar och min lillebror på 15 år i Lomma. En liten strandort 20 minuter utanför Malmö. För att få lite mer insikt kan jag också säga att Lomma Kommun utifrån anses vara en av de mest snobbiga och pretentiösa i området. Om fördomarna stämmer eller inte är en annan diskussion, jag trivs väldigt bra i min lilla pretentiösa strandort iallafall.

Sysselsättning?

Precis påbörjat mitt tredje år på gymnasiet. Detta innebär mycket fokus på studier men även mycket fokus på framtiden. Spenderar därför mycket tid med att läsa in mig på universitet och att plugga till SAT-proven som behövs om jag skulle bestämma mig för vidare studier i USA.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Min väg till att hitta Tottenham gick via den före detta barcatalangen Giovani Dos Santos. Jag såg honom tillsammans med Bojan Krkic bli upplockade till A-laget från La Masia. Det är fortfarande ett mysterium för mig varför jag fastnade för just Giovani, jag följde honom under en lång period och när han tog sitt pick och pack och flyttade till norra London följde jag med honom och fick upp ögonen för Tottenham. Giovani Dos Santos floppade mer eller mindre och försvann ganska snabbt men jag stannade kvar hos Tottenham och sedan dess har jag förälskat mig i klubben.

Har du någon favoritspelare genom tiderna?

Hmm jag måste nog vara tråkig och svara Gareth Bale på denna fråga. Att fått se honom gå från ytterback till yttermittfältare till en fri offensiv roll var minst sagt coolt. Finns väldigt få spelare som gjort en liknande resa och liknande positionsbyten. Har starka minnen från hans sista säsong innan Madrid-flytten då han i stort sett bar AVBs Tottenham på sina axlar med sina långdistansmål.

Någon favoritmatch?

Enkelt val. Chelsea hemma förra säsongen. Jag var på plats på White Hart Lane och fick bevittna en total överkörning utförd av Tottenham. Två i stort sett identiska mål från Dele Alli och en Victor Wanyama som var precis överallt precis hela tiden. Det blev inte bara min favoritmatch, det blev också en av de mäktigaste upplevelserna för mig hittills.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Jag laddar alltid upp genom att ta reda på förutsättningarna inför matchen. Utöver detta brukar jag alltid titta på studion innan match tillsammans med min pappa som också är lika fotbollsintresserad som jag. Nottingham Forest i grund och botten men jag är på god väg att vända honom till ett äkta Spurs-fan.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Nej, 100% fokus på Tottenham.

Intressen förutom Tottenham?

Sport i allmänhet. Utöver sport tycker jag om att läsa och jag samlar även på gamla LP-skivor. Hur udda och tråkigt detta än må låta så tycker jag också om att plugga, att gå i skolan.

Tankar kring transferfönstret?

Jag tror Davinson Sanchez blir en toppenvärvning. Mångsidig spelare som verkar kunna spela både centralt i försvaret, på en kant och på det defensiva mittfältet. Det har ju gått bra med spelare med rötter i Ajax förut, speciellt mittbackar. I min mening är vi dock i större behov av en snabb offensiv spelare som kan göra saker med bollen på egen hand, det smärtar att göra jämförelsen men vi skulle behöva en spelare i samma slag som Sadio Mané. Jag har på senare tid blivit förtjust i Keita Baldé från Lazio, tror att han verkligen skulle kunna förstärka truppen, ett plus också att han kan agera back-up till Kane om det skulle behövas.

Tankar om de första matcherna?

Mot Newcastle fick vi med oss ett fint resultat hem men spelmässigt var jag inte övertygad. Jag var, som alla andra, glatt överraskad av Kyle Walker-Peters. På det stora hela, med tanke på att det var premiären, var jag nöjd med matchen. Jag brukar väldigt sällan säga att ett resultat är orättvist, i min mening förtjänar det lag som gjort flest mål att vinna, punkt slut. I hemmapremiären mot Chelsea var det dock en annan femma. 1-2 är enligt mig ett orättvist resultat. Vi spelar stundtals ut Chelsea som för övrigt såg fruktansvärt bleka ut, ett spöke av förra säsongens vinnarlag. Slarv och individuella misstag har dock en förmåga att avgöra matcher, vilket denna match visade prov på.

Hur tror du att det går för Tottenham i ligan och de olika cuperna denna säsong?

Tyvärr tror jag inte att det blir någon ligatitel för oss i år heller, tror dock att vi grejar en placering i topp-4 utan större problem. Förhoppningen i Champions League är att ta sig förbi gruppspelet, det tror jag också att vi gör men vi går nog dessvärre inte mycket längre än så, iallafall inte om cynikern i mig för bestämma. Däremot tror jag absolut att vi kan kamma hem en titel i en av de inhemska cuperna i år, känns som något klubben är i stort behov av också.

Vem kommer att bli årets spelare och vem kommer att få sitt genombrott tror du?

Årets spelare kommer gå till Christian Eriksen, inte bara en underskattad spelare i ligan, skulle även säga i hela världen. Årets genombrott blir Harry Winks eller Kyle Walker-Peters, beror lite på vilka möjligheter som öppnar upp sig positionsmässigt.

Vad är din roll inom THSS?

Jag sitter på en roll som skribent vilket innebär att jag skriver matchrapporter, krönikor och andra nyheter. Ett perfekt uppdrag för mig då jag får kombinera två stora intressen: Att skriva och Tottenham.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

Har du ett liljevitt hjärta ser jag verkligen ingen anledning att inte vara medlem. Det är en möjlighet att få kontakt med andra Tottenhamsupportrar, utöver det planeras det många roliga aktiviteter under året: THSS-golfen, matchsamlingar och medlemsresor är bara några exempel.

Ett stort tack till Axel för att du tog dig tid att svara på mina frågor!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.