Real Madrid för Spurs i Champions League-lottningen

Real Madrid för Spurs i Champions League-lottningen

Det var Tottenham som drog nitlotten av de engelska lagen i dagens Champions League-lottning regisserad av Francesco Totti och Andrij Sjevtjenko. Det kommer att bli resor till Madrid, Dortmund och Cypern för vår del, i form av Real Madrid, Borussia Dortmund och Apoel FC. En lottning man kan se på två sätt.

Den positiva aspekten handlar inte om att vi får möta världen just nu bästa lag Real Madrid, utan det handlar om att få en riktig värdemätare ute i Europa. Jag skulle ranka Tottenham som favoriter att gå vidare efter Real Madrid, rent truppmässigt. Men det är många andra faktorer som spelar in, bland annat den gällande rutin från tidigare Champions League-spel. Borussia Dortmund var inte för så länge sedan i en Champions League-final, samt att man varje år tar sig långt, senast till en kvartsfinal som mycket väl hade kunnat bli en semifinal om inte bombdådet mot spelarbussen hade satt en sorgsen etikett på mötet mot Monaco. Jag var på plats senast vi mötte Dortmund hemma på White Hart Lane, den gången i Europa League. Det var ett dubbelmöte man helst vill glömma, men jag tar med mig den något decimerade ”gula väggen” som i vissa stunder sjöng högre än samtliga YIDS.

Att möta Real Madrid och Borussia Dortmund kommer förutom att vara en otrolig upplevelse för Tottenham, vara en värdemätare utan dess like. Det kommer att vara en fingervisning om hur långt vi kommit i vårt lagbygge och visa vart vi står ur ett Europa-perspektiv.

Om man istället kollar från den andra sidan spektrat hade det såklart varit skönt att få en lättare grupp. Liverpool fick en otroligt lätt grupp, Manchester United nog får ses som favoriter i grupp A och Manchester City kommer att tampas med Napoli om gruppsegern. En lätt grupp gör inte bara ett avancemang lättare, det kommer också att tillintetgöra en enorm press som ligger på lagen. Matcher mot Dortmund och Real Madrid kommer att få högsta prioritet, vilket betyder att ligaspelet kommer i andra hand. Förluster kan sprida dålig stämning i truppen samt förstöra en positiv trend. I denna ekvation väger också bredden på truppen in, eftersom den i nuläget inte är särskilt stor och den gjorde sig påmind i mötet med Chelsea senast. När vi jagade en kvittering hade vi Vincent Janssen, Heung-Min Son och Moussa Sissoko att slänga in, där endast koreanen har förmågan att förändra matchbilden. Lägg därtill att Dele Alli är avstängd i de tre första matcherna, vilket gör att truppen bantas ännu mer. Den måste bli bättre, och jag tror att det trillar minst en värvning till innan fönstret slår igen. Jag hoppas innerligt att vårt Champions League-spel inte slutar i ett kyligt Östeuropa mot ett dussingäng i en Europa League-åttondel.

#COYS

Cesar Fältskär

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.