Inför Tottenham – Chelsea

Min största fotbollsupplevelse förra säsongen var hemmamatchen mot Chelsea, tidig januari. 2-0, Dele Alli med två nickmål och en taktisk fenomenal insats av Pochettino. Han hade lyckats se en svaghet i Chelseas backlinje, och identifierat att Azpilicueta var svag i luftrummet. Något som Eriksens känsliga fot och Allis hjässa lyckades kapitalisera på.

Men nog med nostalgi. Denna säsong är en annan, Azpilicueta spelar inte längre mittback och Chelsea är ett annat lag. Ett svagare lag? Det finns många argument för det. Premiären på Stamford Bridge var ett haveri, och den skvallrade om att fansen kanske inte får se samma frenesi och konsekvent spel i år. Men man ska inte läsa av allt för mycket från en ligapremiär. Ett rött kort i tidigt skede ger en skev bild av matchen, och jag är övertygad om att Chelsea kommer till Wembley taggade till tänderna och med blodvittring.

Vårt Tottenham då? Premiären uppe i norr startade lite trögt och trubbigt, men efter en klassisk Shelvey-aktion blev det en tämligen enkel resa. 2-0, och en glimt av det telepatiska band som finns mellan Eriksen och Alli, och jag fick en flashback från förra årets batalj mot Chelsea. Vi har börjat trampa igång på klassiskt Tottenham-manér, och det ser stabilt ut. Men det finns en del saker från förra matchen som kräver förbättring. Vi måste bli bättre på att komma in i matchen, mot Newcastle höll det på att straffa oss tidigt, då bara en offside-vinkande linjeman hindrade Newcastle från en solklar straff. Skärpan är något som krävs på den här nivån, men detta är saker som tenderar att bli bättre ju längre in i säsongen vi kommer.

Vi kommer att möta ett klart försvagat Chelsea. Fabregas (avstängd), Cahill (avstängd) och Hazard (skada) kommer att vara borta, vilket tvingar Chelsea att mönstra en backlinje bestående av spelare som aldrig tidigare spelat en match ihop. Förra säsongens bästa spelare är inte tillgänglig, detsamma gäller antagligen Pedro. Samtidigt är Antonio Conte den tränaren om någon som kan få ett sargat lag att fungera kollektivt.

Jag tror på en vinst för Tottenham, mest på grund av skadeläget, men även för att jag tror att premiären påminde Chelsea om vad som krävs för att försvara en ligatitel. Nyförvärvet Davinson Sanchéz från Ajax lär inte vara spelklar förrän tidigast nästa ligamatch, och det är en förstärkning.

Förväntade startelvor,

Tottenham: Lloris – Kyle Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Dier, Davies – Dembele, Wanyama – Eriksen, Alli, Sissoko (Son) – Kane

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Rüdiger, Marcos Alonso – Kanté, Kyle Scott – Willian, Morata – Batshuayi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.