Det här är Davinson Sanchez.

Efter veckor av spekulationer blev det så äntligen klart. Davinson Sanchez övergång från Ajax till Spurs gjordes officiell på fredagen. Men vem är då Davinson? Jag har gjort Danny Rose’s jobb åt er och gjort en extensiv sökning på Google. Här är resultatet.

Davinson Sanchez Mina föddes den tolfte juni 1996 i den lilla Colombianska staden Caloto, ungefär 30 mil sydväst om huvudstaden Bogota. Som ung spelade han i América de Cali i grannstaden Cali, men när hans föräldrar flyttar till Medellin fortsätter Davinsons ännu tidiga karriär i den colombianska storklubben Atlético Nacional.

Seniordebuten sker i oktober 2013 då en blott sjutton år gammal Sanchez spelar hela förlustmatchen mot Boyacá Chicó. Trots den tidiga debuten skulle det dröja till säsongen 15/16 innan han blev ordinarie i a-laget och gör då ett så pass fint arbete att han drar till sig uppmärksamhet från Europa. Barcelona lägger ett bud på honom men Davinson inser att speltiden kommer att bli knaper i den spanska storklubben och väljer därför att istället gå till Ajax.

Fem miljoner Euro blir kostnaden för Amsterdamklubben men effekten är stark och omedelbar. Sanchez blir genast instrumental för Ajax och när säsongen är över har han startat 32 av 34 matcher i ligan. Sex mål (varav bicicletan mot Twente är ett måste att titta på) och två assist på 2762 spelade minuter blev det i Eredvisie.

Under sommaren 2017 har Sanchez varit ett hett villebråd i Europa. Real Madrid och Chelsea är några av klubbarna som ryktats rycka i honom, men det skulle bli Spurs som drog det längsta strået. Mycket tack vare Davinsons starka vilja att arbeta tillsammans med Pochettino.

Som spelartyp är Davinson en stark, teknisk och offensiv mittback med en ypperlig passningsfot. Han följer gärna med i anfall och gillar att bryta högt upp i planen. Kommer han efter i löpningar är han snabbt ifatt igen och genom sin oerhörda timing ser det närmast löjligt enkelt ut när han glidtacklar som Glenn Hysén gjorde 1989.

Det har ju gått bra tidigare när vi värvat från Ajax (Eriksen, Vertonghen) eller värvat spelare som tidigare spelat i Ajax (Alderweireld, van der Vaart). Kan vi hoppas att Davinson skördar liknande framgångar?

Jag är övertygad om att Davinson Sanchez kommer göra stor nytta för oss framöver. Summan på runt 40 miljoner euro må vara småpengar dessa dagar, men det är likväl ett rekordstort köp för vår klubb. Trots detta vill jag påstå att om man ska köpa en spelare för rekordmycket pengar så ska man köpa just Davinson Sanchez.

Här är en länk på lite aktioner från Davinson.

/Niclas Mahlm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.