Tottenham – Juventus 2-0

 

Då var det slut på träningsmatcher för denna gången och till kommande helg så startar de vi längtat efter så länge. Nu är kanske tre månader inte världens längsta tid att vänta men visst måste ni hålla med om att de känns som en evighet.
Medan de andra konkurrenterna i ligan förstärkt sina lag en del så har Tottenham suttit stilla på transfermarknaden och det har inte varit en uns av rykten om man jämfört med föregående säsonger. Så visst har väntan varit betydligt längre och jobbigare denna sommar. Från den trupp som spelar regelbundet så är de däremot en spelare som har lämnat och det är Kyle Walker och visst hade vi behövt en förstärkning där nu.
Men nog om de. Tillbaka till matchen.
Tottenham kom till start på Wembley för att bryta den riktigt dåliga trend man haft på arenan om man tittar tillbaka de senaste åren. Inte minst i förra årets champions leaguespel där man enbart fick med sig en enda vinst och de var mot tabelljumbon CSKA Moskva.
Så nu var de dags att starta en vinnande trend på, inför i år, den nya hemmaarenan i Premier League.

Och man startade med följande uppställning

Lloris
Trippier Verthongen Alderwerield Davies
Dier Dembele
Sissoko Alli Eriksen
Kane

Uppställningen ställde i alla fall mig en hel del frågor när de kändes som man gått ifrån förra årets 3-backslinje med vingar och tillbaka till en rak fyrbackslinje där de offensiva krafterna mer eller mindre hade fritt spelrum att röra sig i.
Men när matchen väl satte igång så fick jag svaret på mina frågor och jag måste få säga att de såg skrämmande bra ut stundtals. Visst, de var inte samma lag som Juventus vann ligan och gick till Champions Leaguefinal med förra året men ganska snarlikt. ”Den gamle damen” har iofs tappat två viktiga kuggar i försvaret och det syntes rejält. För man var rejält darriga och positionsvilsna i försvaret.
Det fick vi se redan i den tionde matchminuten när Sissoko skar in i banan för att öppna upp yta till Trippier som i sin tur kunde skicka in ett perfekt inlägg till Harry Kane som gör vad han ska i boxen, Mål! Snyggt, effektivt och jag skulle vilja säga helt perfekt. Sen tycker jag inte vi får glömma Eriksen i samma anfall som även han vill ha boll i straffområdet och drar isär försvaret så luckan öppnas till just Kane.
Här trodde man att Juventus skulle vakna till liv och att dom skulle vilja föra matchen ännu mer men så blev det inte. Redan någon minut senare skulle Kane få ytterligare ett läge som Buffon fick ingripa på. Och sen kändes de som att Tottenham spelade på Juventus misstag resten av matchen. Stabilt bakåt och högg när de fanns läge.

Juventus första riktiga läge i matchen kom efter ett misstag av Spurs backlinje efter en misslyckad offsidefälla där Dybala mer eller mindre kommer helt fri på kanten men väljer att spela in till Higuain men passningen var så dåligt slagen och backlinjen med Verthongen i spetsen hann tillbaka för att ta hand om den dåliga passningen. Väldigt slarvigt att Dybala och det kändes som många i Juventus av de tongivande spelarna inte riktigt hade huvudet med sig idag. En världsmålvakt som Gigi Buffon slarvade flertalet gånger i mottagningar och den ena gången högg Kane som en kobra på bollen och tog bollen av Buffon men slarvade själv i läget och Juventus försökte rensa bort bollen, Men istället kom bollen ut på vänsterkanten till Eriksen som med ett perfekt inlägg hittar Kane igen som har öppet mål men får inte till avslutet och lägger den i magen på Buffon som inte ens står i målet.
En stund senare så slarvar Juve igen och Sissoko får bollen i djupled, bryter in och går på avslut men bollen hittar fram till insidan av stolpen och ut.

Halvtid lyder och ledning med 1-0 i paus och precis innan paus hinner Trippier få en smäll som gör att han inte kan fullfölja matchen och istället fick man efter paus sen Trippier med kryckor. Däremot så sa Pochettino efter matchen att Trippiers skada såg mycket värre ut än vad det var och att kryckorna och stödskon enbart var försiktighetsåtgärder. Återstår att se i nästa vecka då.
Kyle Walker-Peters in istället!

Juventus gjorde fyra byten i Paus och försökte desperat hitta sin väg in i matchen igen men icke sa nicke. Så enkelt skulle de inte vara.
Istället för ett Juventusövertag så fick halvleken bli endast 6 minuter lång innan Dele Alli fick tag i bollen och frispelade en djupledslöpande Christian Eriksen som lurade upp Buffon så långt upp på läktaren så jag inte tror han hittade tillbaka. Öppet mål och 2-0 var ett faktum.
Och sen hade de bara i anfallet efteråt blivit 3-0 när Kane får bollen efter lite flipper i straffområdet så skjuter han i ribban. Och de skulle vara ramträffarnas kväll denna kväll. Inte nog efter att Tottenham gjort ett par justeringar och byten så tappade man lite slagkraft och stabilitet. Här märker man skillnaden på ett lag som Spurs och ett som Juventus. Dom har en mycket större bredd i sitt lag och Tottenham måste förstärka om man ska orka både liga, cuper och Champions League.
Jag tror Cuadrado sköt i ribban gånger och Lloris fick göra en kanonräddning på ett av hans avslut.
Även Inbytta Kean i Juventus fick ett löjligt bra läge som han sätter i ribban.

Matchen slutade 2-0 och som en helhet över matchen så skulle jag vilja ge ett plus till alla spelare på banan faktiskt. Dom fick en världsspelare som Dybala att vara mer eller mindre osynlig och de var faktiskt stunder i matchen där jag satt och funderade på om han var inne eller inte.
En riktigt bra genomkörare inför säsongsstarten nästa helg. Och jag vet att jag längtar efter denna matchen. Klarar vi bara att hålla de uppe så ska de bli riktigt spännande att se var som komma skall. Ett par fräscha ben som kan utmana om en startplats så blir de bara ännu bättre.

Tack för showen mot Juventus säger jag!

Av: Christopher Hansson Jacobsson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*