Federico Fazio lämnar Tottenham

Det kommer nog inte som en chock för någon men nu är det officiellt på riktigt i och med att Tottenham under lördag kväll meddelade att Fazio ansluter permanent till AS Roma från Tottenham.

Fazio anslöt till Tottenham under Pochettinos första säsong i Tottenham, sommaren 2014. Fazio kom då från Sevilla där han varit under nästan hela sin karriär innan. Tanken då var att Fazio skulle bli en viktig kugge i backlinjen med Jan Vertonghen. Premiären var dock ett misslyckande av rang. Fazio orsakade en straff till Manchester City och fick ett rött kort direkt. Därefter orsakade han även straff i borta mot Asteras Tripoli i Europa League.

Efter den säsongen anslöt Toby Alderweireld under sommaren 2015 till Spurs från Southampton och speltiden för Fazio minskade dramatiskt.

Efter några månader i januari 2016 återvände Fazio ”hem” till Sevilla på ett lån som sträckte sig säsongen ut. Sevilla vann Europa League för andra året i rad under det lånet och Fazio återvänder sommaren 2016 åter till Hotspur Way. Dock blev den vistelsen väldigt kort då Roma lyckades säkra argentinaren på lån för säsongen 2016-2017.

Totalt blev det 20 framträdanden i Spurs för Federico Fazio. Vi önskar honom lycka till i Serie A!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.