Scott Parker återvänder till Tottenham

Sommarens bästa nyhet är ingen spelarvärvning, ingen ny sponsor eller ny arena – Sommarens bästa nyhet är att Scott Parker lägger skorna på hyllan och återvänder till Tottenham som U18-tränare och klubbambassadör.

Parker meddelade för en vecka sedan att han lämnar Fulham och samtidigt avslutar sin 20 år långa professionella fotbollskarrär.

Parker är något av en legend i Tottenham efter hans session i klubben under Harry Redknapp och till viss del André Villas-Boas tid i klubben.

Den stenhårda mittfältaren med en oändlig energi dominerade Premier League, framför allt under Redknapps ledning och visade alltid en stolthet och lojalitet mot laget, klubben och fansen både på och utanför planen. En given favorit hos många fans än idag.

Parker har länge pratat om att fortsätta inom fotbollen efter spelarkarriären och för några månader sedan berättade han om att han precis höll på att ta samtliga FIFA-licenser för att bli professionell tränare. En resa som han påstod började redan som spelare i just Tottenham.

Parker blir coach i Tottenhams akademi och specifikt för deras U18-lag. Utöver det tar han en liknande roll som Steffen Freund och Ledley King har, Club Ambassador.

Med det sagt – Välkommen åter, Scott Parker! Du har varit saknad och du om någon kan lära unga spelare att spela med passion, vilja, stolthet och att alltid stå upp främst för klubbemblemet på bröstet, snarare för namnet på ryggen.

Scott Parker har representerat Charlton, Norwich, Chelsea, Newcastle, West Ham, Tottenham och Fulham. Totalt har det blivit 486 framträdanden och 26 mål. I Englands landslag har han gjort 18 framträdanden. Mest minnesvärda matchen i Spurs? På rak arm med kort betänktetid – När han nästan själv slaktade Liverpool med en 4-0 vinst på White Hart Lane?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.