Fans i Fokus: Jimmy Jonevret

Vi forsätter med att ta en närmare titt på de som gömmer sig bakom texterna på THSS hemsida!

Namn/ålder?

Jimmy Jonevret 28 år

Bor/familj?

Jag bor just nu i Göteborg tillsammans med min flickvän Viktoria. Jag har en familj som är lite utspridda runt om i världen. Jag är ju från Stockholm där även min bror Niklas bor. Min mamma Carina och min Pappa Kjell bor i Johannesburg, Sydafrika där han är tränare för fotbollslaget Orlando Pirates.

Sysselsättning?

Jag jobbar i klädbutik till vardags. När tid ges så spelar jag även fotboll i division 5 laget Masthuggets BK.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Tråkigt svar kanske men som för många andra kan jag tänka mig så fick jag en tröja av pappa när jag var 5-6 år. Sedan dess har det varit Tottenham för min del. Det riktiga intresset började väl i dom tidiga tonåren då man började lära sig spelare och se matcher de få matcher som gick på tv. Ungefär som nu med andra ord då viaplay hellre visar Man Utd TV och Zlatan.

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Ledley King är ju såklart det givna svaret för många och så även för min del. Var även väldigt svag för Michael Dawsons hjärta, Dimitar Berbatovs touch och Robbie Keanes känsla för att göra mål. Men den största kärleken genom min uppväxt har nog ändå gått till Jermaine Defoe. Min absolut största hjälte. Hade mer än gärna haft han som back-up till Kane i dagens trupp.

Någon favoritmatch?

Tottenham-Inter 3-1, fantastisk match på alla sätt och vis. 9-1 segern hemma mot Wigan var ju såklart speciell. Sista NLD på White Hart Lane då jag även var på plats är ett fint minne som jag kommer bära med mig resten av mitt liv.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Vill ändå inte påstå att jag gör något speciellt, mer än att jag oftast ser fram emot dom med entusiasm. Möten med Arsenal och Chelsea brukar ofta föra med sig ångest ett par dagar innan då jag även på matchdagen inte alls känner för att se den egentligen.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Stockholmare som jag är så håller jag även på AIK.

Intressen förutom Tottenham?

Uppväxt i en fotbollsfamilj så blir det ju givetvis mycket av den varan. Kollar förmodligen alldeles för mycket. Spelar även själv och har gjort det sen barnsben. Försöker även spela golf när jag får chansen. Mitt jobb inom herrkläder och mode gör ju att man försöker följa med på den biten också vilket jag tycker är kul.

Åker du över och tittar på Tottenham och i så fall vilken är din favoritpub?

Jag har varit över 5-6 gånger. Tyvärr alldeles för lite, men framåt nu så ska jag väl ändå försöka åka minst en gång per säsong iaf. Senast jag var där så var det matchstart 17.30. Började då på ett ställe som heter Two Brewers om jag inte minns fel. Mycket folk men fin stämning. No.8 är ju trevligt vid fint väder. Timmen innan avspark är ju Bricklayers fint. Mycket folk, mycket och hög sång. Det gillade jag skarpt och kan rekomendera alla.

Känslor angående att Spurs har spelat sin sista match på WHL?

Ska jag vara helt ärlig så känns det rent ut sagt för jävligt. Otroligt sorgligt på så många sätt. En så fin och kompakt arena är få förunnat. Men samtidigt kan jag ju förstå att för utvecklingens skull så är det väl nödvändigt att gå vidare. För att eventuellt göra så att vi tar ytterligare kliv som klubb. Men det har jag svårt att bry mig om på något sätt. Jag tycker det känns väldigt väldigt trist.

Några spelare/positioner som du tycker att Tottenham behöver förstärka på under sommaren?

Det beror ju lite på vilka som försvinner. Men jag hade gärna sett en renodlat ytter. En men bra speed och teknik som gör sin motståndare gång efter annan. Douglas Costa hade jag älskat att se i Spurs men blir troligtvis för dyr. Många vill se en ny forward och det kan jag väl kanske tycka också. När Kane är skadad så fungerade det ju tyvärr inte riktigt med Janssen. Det bevisades ju allt för ofta när han fick chansen. Så kan vi behålla större delen av laget så skulle jag kort och gott vilja se en offensiv ytter och en forward. Douglas Costa och Jermaine Defoe.

Vad tror du om Tottenhams chanser nästa år då de spelar alla hemmamatcherna på Wembley?

Det har ju tyvärr inte varit någon favorit detta år. Men jag tror inte att det har med just Wembley att göra. Vi har ett så pass bra lag så vi skall absolut kunna klara av det. Personligen kan jag tycka att Wembley är ganska trist arena överlag. Långt ifrån planen och för stor på något sätt. Men jag är helt säker på att vi kommer kunna konkurrera även nästa säsong. Kräver absolut inget liga eller CL guld men jag kan ju tycka att det är dags för en titel nu. Det är dags att vinna något.

Berätta om Ledley Kings Knä.

Ledley Kings Knä är en svensk Tottenham podcast. Jag har varit med där senaste säsongen och pratat tillsammans med Markus Håkman och Robin Dronsfield. Två supersköna grabbar där vi pratar om allt som har med Tottenham att göra. Det är otroligt kul att få vara med där även om det av flera olika anledningar blev lite för få avsnitt mot slutet av säsongen. Men jag hoppas vi skall kunna vara ännu bättre till nästa säsong. Vi är väldigt glada och tacksamma till alla som lyssnar. Det är som sagt väldigt roligt att göra.

Berätta lite om din roll inom THSS.

Jag har under föregående säsong varit skribent inom THSS. Jag har skrivit en del i samband med matcher och även hunnit med någon krönika. Det kommer jag göra 17/18 säsongen också vilket har varit och är väldigt roligt. Hoppas att det uppskattas av alla läsare också. Jag har varit dålig på att komma till olika THSS evenemang. Men det är något som jag absolut skall förbättra då jag träffade en del från THSS i London i samband med mitt senaste besök och det är ju ett väldigt härligt gäng.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

Det är många som lägger ner väldigt mycket tid för att få detta sällskap att fungera. Jag tycker det är givet att vara medlem då man visar att man stöttar klubben i sitt hjärta. Det är mycket roligt som händer runt omkring THSS som iaf jag kommer att vara med på framöver. Ett ypperligt tillfälle att träffa likasinnade.

Ett stort tack till Jimmy som tog sig tid att svara på mina frågor!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.