Inför Kitchee – Tottenham

Träningsmatcher är sällan upphetsande och just denna träningsmatch kan nog kännas extra avslagen av flera skäl. Främst är det nog för spelarnas del relativt ointressant då man precis avrundat en fantastisk ligasäsong och slagit rekord efter rekord i så väl ligan som i klubben och direkt därefter packa väskorna och flyga till Hong Kong för ett PR-uppdrag inbakat i en träningsmatch mot Hong Kong-laget Kitchee.

Utöver ordinarie PR-uppdrag och matchen i sig så är det även samarbetet med AIA som man vårdar under denna turné i och med att Tottenham förlängt samarbetet med den asiatiska jätten inom livförsäkringar (läs mer här).

Men – Det hör till den moderna fotbollen och marknadsföring och PR är viktigt för stora klubbar som just Tottenham. Framför allt när man bygger en ny arena, river sin gamla, avancerar i ligan och utvecklas under en fantastisk manager samtidigt som man har en otrolig organisation och ett lag som är ett av klubbens bästa på nästan 50 år.

Utöver det skall man inte underskatta den status Heung Min Son har i Asien. Om man skall försöka sig på en jämförelse så har Son samma status i Asien som Zlatan Ibrahimovic har i Sverige. Det är inte begränsat till endast Sydkorea utan han är en världsspelare av rang och just nu den starkaste lysande stjärnan från området. Därav skickade Spurs en egen delegation innan denna match till Sydkorea bestående av just Son, Kyle Walker, Kevin Wimmer och Ben Davies till Sons hemland för några dagar – Även där, fokus på att träffa fans och marknadsföra klubben. Samtidigt har även Spurs samarbete med den sydkoreanska däcktillverkaren Kumho sedan tidigare.

Nog om det – Träningsmatcher kan också vara underhållande. Pochettinos trupp som följt med till Hong Kong består av följande spelare.

I denna trupp finns det ändå lite intressanta saker att titta på kanske – Pau Lopez, Luke Amos, Filip Lesniak, Will Miller och Kazaiah Sterling är med och lär få speltid hoppas vi.

Utöver det kan vi nog redan nu vara säkra på att just Son startar och han lär säkerligen få fria tyglar.

Värt att nämna också är att Lesniak har ett kontrakt som löper ut om en snar månad. Tottenham sägs vara osäkra på om man önskar förlänga eller inte med den slovakiska talangen trots att han överraskande fick ett inhopp mot Leicester i 6-1 vinsten nyligen.

En annan spelare vi gärna ser närmare på också är Kazaiah Sterling. Anfallaren har gjort 27 framträdanden i Spurs U18-trupp och det har blivit totalt 11 mål och 3 assist under säsongen.

Men – Vad vet vi om motståndet? Kitchee Sports Club grundades för 86 år sedan, 1931. Klubbens smeknamn översätts till Hong Kong Barca, efter Tottenham-legenden Gary Linekers gamla klubb, Barcelona.

Laget avslutade säsongen 2016-2017 med att vinna Hong Kong Premier League och Chu Chi Kwong är lagets tränare.

Kitchee har ett fint facit på sina träningsmatcher – Framför allt när man tittar på möten mot italienska lag specifikt. Man slog A.C. Milan med 2-1 under 2004 och året därefter slog man Juventus på straffar efter 2-2 under ordinarie tid.

Roligt nog ska vi även påpeka att det är Nike som är Kitchees officiella samarbetspartner när det gäller lagets matchtröjor. Spurs sägs ha en pågående förhandling med just Nike om nästa säsongs samarbete där media påstår att Spurs inte kommer förlänga med Under Armor. Om det är relevant till dagens match? Tveksamt. Men, ändå intressant att nämna.

Vad kan vi då räkna med för typ av match? Det lär svänga rätt bra åt båda håll tror vi. Spurs är här och vill avsluta säsongen en gång för alla nu så man får vila upp sig till försäsongen och ta en välförtjänt semester. Samtidigt vill nog Pochettino ge spelare chansen att visa upp sig. I den kategorin ser vi nog både Sissoko, N’Koudou och alla yngre spelare som eventuella alternativ.

Kitchee lär gå all-in – Träningsmatch mot ett av Englands bästa lag lär ge energi.

Slutresultat? 4-3 till Spurs. Sterling och Janssen gör ett varsitt mål medan Son sätter dit två igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.