Matchrapport: Tottenham Hotspur 4 – 0 Bournemouth

”-Javisst!” Sade Harry Kane, Heung min Son och alla de övriga i Spurströjan under uppvärmningen när Pochettino frågade ”-Grabbar, kan ni fixa 4-0 idag igen?”.

——

Nåja. Utöver dessa raljanta tankar så är det ett faktum att Tottenham vunnit med 4-0 i totalt 5 (!) matcher i Premier League den här säsongen. Varav 4 har kommit under 2017. Det är mycket imponerande siffror som ej går att raljera bort.
Även fast den inledande dialogen är fiktivt, går det ej att ducka för att det är lite så det känns kring Spurs just nu. Den harmoni spelarna och ledarna sinsemellan har tillsammans men den starka beslutsamhet de ständigt visar i match efter match är utomordentlig. Detta gör mitt Tottenhamhjärta fladdrigt och studsigt av glädje. Inte endast för att vi vinner mycket fotbollsmatcher och gör mycket mål, nej, det som gör mig lyckligast är laget, spelarna och hur vi spelar. Det är stundtals en briljant uppvisning.

Alderweireld och Vertonghen slår crossbollar som, på hockeyspråk, sitter ”på bladet”. Moussa Dembélé är en enorm kejsare över hela mittfältet. Kane och Dele löper, skapar ytor och skjuter vassare än rakblad. Eriksen levererar passningar i världsklass på löpande band.

 
Vårt kära Tottenham är i harmoni. En harmoni lika vacker som den vackraste av vacker musik.

 

Matchhändelser:

Totteham dominerar från start till slut. De 15 första minutrarna innehåller en intensiv press och ett helt galet dominant bollinnehav för Tottenham och till slut ger det utdelning. Dembélé sätter distinkt in 1-0 i den 16:e minuten efter en smått flipprig hörna. 2-0 kommer tämligen kort där efter. Dier bryter ett uppspel från Cherries och bollen studsar sedan lite turligt till Kane. Vår älskade Harry klackar sedan vidare bollen till Son som tämligen enkelt bryter igenom hela Bournemouths försvarslinje och dunkar in bollen i mål bakom Boruc.

Resten av den första halvleken fortsätter med samma matchbild:
Tottenham dominerar. Totalt.

Den andra halvleken rivstartas ursinnigt av Tottenham och Kane smäller in 3-0 i den 48:e minuten. Han får en fin passning av Dele in i boxen och efter lite om och men vänder Kane enkelt bort sin försvarare och bombar in 3-0 i ena hörnet.

Och till slut kom 4-0. Vincent Petrus Anna Sebastiaan Janssen krigar sig till ett fint läge där hans första skott blockeras men bollen studsar tillbaka och Janssen kan enkelt skjuta in 4-0. Det är sedan mycket vackert att se alla starka känslor som utspelas när alla spelare kommer fram till Janssen för att gratulera. De skrattar och de kramas enormt. Det är återigen ett bevis på den harmoni jag påpekade tidigare.

Övriga små reflektioner kring matchen:
– Eriksen, Vertonghen och Alderweirelds passningar ”på bladet”.
– Skott. Vi skjuter mycket, vilket alltid skapar målchanser.
– Defensiv trygghet. Toby, Verts och Hugo är en mur.
– VINCENT JANSSEN. Haters gonna hate, men idag gjorde han återigen en bra insats och han fick vackert kröna det med att få sitt namn med i målprotokollet.

 

Slutord:

Vi MÅSTE fortsätta ha det fokus vi har nu. Med det menar jag att vi endast måste fokusera på vårt egna spel och våra egna matcher. Elda på det momentum som faktiskt finns där.
Idag, Söndag kväll, står det klart att Man.United slår Chelsea på Old Trafford vilket innebär att det nu skiljer 4 poäng mellan Tottenham och Chelsea.
Vi skall fortsätta jaga och vi skall fortsätta göra VÅRT jobb. Det är Chelseas titel att förlora. Men det är en mycket bra bit kvar av säsongen. Mycket poäng att spela om. Många poäng som skall vinnas eller förlora.

Men jag skall vara ärlig; För varje match och sekund jag ser Tottenham spela så höjs intensiteten i min kärlek till Tottenham. Det gör mig lycklig, mycket lycklig och det får mig att drömma och tänka stort.

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.