Inför: Tottenham Hotspur – Bournemouth

White Hart Lane är vår borg.

Det är en kort mening som direkt sätter ribban för mina förväntningar på dagens match. Med endast två vinster sedan nyåret kommer Bournemouth på besök. I höstas blev det 0-0 i en riktigt fantasilös match där vi bland annat saknade Harry Kane.
Men idag är Harry Kane tillbaka.
När man kommer tillbaka från en skada är det viktigt att slussas in rätt och få lagom med matchminuter i början. Kane fick en halvtimme senast i 4-0 vinsten mot Watford och jag tror att det gjorde gott. Så jag förväntar mig att han kommer att starta idag. Victor Wanyama skall vara tillbaka enligt Mauricio Pochettinos egna utsaga, så jag hoppas även att Wanyama får några minuter idag.

För även om det ”bara” är Bouremouth vi skall möta så måste jobbet utföras. Vi får, jag vet att jag tjatat om detta tidigare, inte underskatta något motstånd. Detta är något som vi har varit mycket bra på hittills under säsongen.

Vi måste fortsätta elda på det momentum vi har just nu och vi skall ej ge övriga topplag en endaste lugn sekund. Och framför allt måste vi fortsätta att endast fokusera på vårat egna spel, vi kan ej påverka och ”lita på” att övriga lagens resultat skall gå vår väg. Nej. Den vägen skall vi skapa själva.

 

Förväntad matchbild:

Med 7 raka vinster och WHL som hemmaborg tror att jag Tottenham kommer att dominera den här matchen.

Jag tippar även på att vår uppställning kommer att vara väldigt lik den vi hade senast mot Watford med undantag för att Janssen byts ut mot Kane.

Den troliga startelvan:

Lloris

Trippier – Alderweireld – Vertonghen – Davies

Dier – Dembélé

Son – Dele – Eriksen

Kane

 

Dier är habil som mittback, men jag tycker att han kommer mer till sin rätt som defensiv mittfältare. Där får han vara mer med i spelet både med och utan boll. Och hans fötter och blick skall verkligen inte underskattas.
Trippier är också en spelare som jag tror att många underskattar. Hans fötter, framför allt hans högra inläggsfot, är riktigt vassa. Han har gjort det förbaskat bra under de få starter han har fått den här säsongen (och även under förra) så han är riktigt bra komplement till Walker.
Janssen gjorde en bra match sist mot Watford, men fasen asså…… det vill sig verkligen inte för honom. Det är nog helt enkelt så att det här verkligen inte är hans säsong.

 

Slutresultat?
Sett till form och att vi har hemmaplan bör vi vinna den här matchen komfortabelt. Jag tippar på 3-0. Det är något vi verkligen bör klara sett till att vi faktiskt är en toppklubb i ligan.

(Kane gör minst 1 mål, han verkar gilla Bournemouth)

 

Matchinformation:
Avspark: Lördag 15/4 kl.13.30 svensk tid.
Tvsändning: Viasat
Arena: Matchen spelas på White Hart Lane.


”Det är ju ändå trots allt så att ”Matchday” är den bästa dagen på veckan. Så därför befaller jag er alla att svida på er matchtröjan och stötta laget via era tv-apparater!”

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.