Inför: Spurs v Watford

Efter en närmast mirakulös upphämtning och vändning i Wales för ett par dagar sedan skiftar vi åter fokus mot London och White Hart Lane. Lokalrivalen Watford kommer under lördagen på besök för att inleda den 32:a omgången av innevarande säsong. Och det är ett skadeskjutet och haltande bortalag som ställs mot ett inte lika svårt medtaget hemmalag.

Watfords digra frånvarolista toppas av Zarate, Kaboul, Pereyra, Prödl och Watson som alla definitivt saknas, medan Behrami, Capoue, Cleverley, Deeney, Gomes och Kabasele alla är osäkra på spel. Dessutom har man Britos avstängd vilket gör att laguttagningen för manager Mazzarri blir osedvanligt knepig. Man saknar stora delar av sitt försvar och har endast två mittfältare att tillgå.

Tabelläget ser annars bra ut för gästerna, som tippats kämpa runt nedflyttningsstrecket vid den här tiden på säsongen, men ligger nu på en tämligen säker tiondeplats, tre poäng upp till den magiska 40-poängsgränsen. Resultatmässigt har man nyligen slagit både West Brom (2-0) och Sunderland (1-0) och vem har inte bortasegern mot Arsenal (1-2) i färskt minne? Man har även slagit Manchester United den här säsongen så en viss skrällfaktor ska tas i beaktning.

Senast Spurs och Watford stötte på varandra blev det en klar tremålsvinst när Alli och Kane firade in det nya året med varsitt mål och slutsiffrorna skrevs till 1-4. I modern historia har Spurs haft lätt för Watford och den senaste förlusten var i ett ligacupmöte 1994. I seriespel har vi inte förlorat mot Watford sedan maj 1987. 30 år sedan alltså.

I hemmalägret dras man också med skador på viktiga spelare. Kane väntas tillbaka snabbare än man initialt räknade med. Pochettino indikerade ikväll att Kane återfinns på bänken imorgon. Rose, Winks och Lamela saknas alltjämt och frågetecknen består beträffande Wanyama och Lloris’ fitness –  båda missade matchen mot Swansea i veckan pga ryggskada respektive sjukdom. Jag tror dock att de sistnämnda två spelar helgens match. 

Min startelva blir som följer:

 

Janssen kom in senast och erbjöd en helt annan dimension i spelet än vad Son kan göra och jag tycker att han är det naturliga valet i Kanes frånvaro. Sissoko saknar helt självförtroende och petar ingen just nu. Davies blir allt varmare i kläderna, även om inspelen oftast är under all kritik. Centrallinjen med Lloris, Alderweireld, Wanyama, Alli och Eriksen spelar så länge ingen av dem är otillgänglig. Slänger även in en brasklapp och säger att det är fullt möjligt att Trippier och Wimmer spelar med tanke på den korta vilan mellan matcherna.

Resultatet skriver jag till 4-1 efter den sedvanliga tippningen att Janssen gör tre mål och Alli petar in en Janssen-retur.

Skrivet av Niclas Mahlm

Matchen spelas på lördag 13:30 och sänds i Viasat Sport Premium och Viaplay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.