Pochettino om skadeläget, Barcelona, nya arenan med mer inför Burnley-matchen

Torsdagens presskonferens på Hotspur Way inför Tottenhams match mot Burnley på Turf Moor var väldigt intressant.

Varför? Jo, för att det har hänt en del kring Tottenham på senare tid som gör att det finns en del frågor.

  • Hur är skadeläget i Spurs, kommer Kane och Rose vara redo snart?
  • Erik Lamela, vad är det som händer?
  • Farväl White Hart Lane eller inte?
  • Det är mycket rykten kring Barcelona och Pochettino.

Pochettino inledde med att prata om skadeläget i truppen – Rykten i media påstår att Kane kan vara redo för spel tidigare än planerat och redan vara åter i mitten av april mot Bournemouth. Något som Pochettino också till viss del bekräftade genom att berätta att träningen går åt rätt håll och rehabiliteringen likaså.

Gällande Rose kommer man göra en bedömning under denna vecka hur långt han har kvar till att kunna spela igen. Pochettino misstänker att risken finns att Kane är tillbaka snabbare än Rose men att båda vara åter relativt samtidigt.

Angående Lamela meddelade Pochettino att man önskade undvika operation från både klubbens och spelarens håll men att det nu blivit oundvikligt.

Vincent Janssen har insjuknat under landslagsuppehållet och kommer även han granskas innan resan till Burnley.

När det gällde Barcelona-kopplingen så var Pochettino betydligt tydligare i sin kommunikation än tidigare och jämförde Barcelona-jobbet med att träna Arsenal – Det är inte möjligt. Jag är ett Espanyol-fan. Om Levy sparkade mig så skulle jag aldrig kunna ta Barcelona-jobbet, samma sak som med Arsenal, jag skulle aldrig kunna träna Arsenal för att jag älskar Spurs.

En annan fråga som var viktig idag var den gällande Wembley – Skall Spurs stanna på White Hart Lane en säsong till eller ska man göra flytten till Wembley som planerat nästa säsong tillfälligt? På det svarade Pochettino att han litade på att den frågan skulle bli löst inom de närmsta veckorna och att han personligen tror att detta är sista säsongen på The Lane.

Tottenham tar sig an Burnley på bortaplan på lördag, 16:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.