Pochettinos Tottenham – Englands bästa hemmalag

Pochettinos Tottenham fortsätter förvåna. Inte nog med att segern mot Everton med 3-2 innebar ett nytt klubbrekord under Premier League-eran där man tog sin 9:e raka hemmavinst på White Hart Lane så tog man därefter sin 10:e raka hemmavinst i och med 2-1 vinsten mot Southampton i söndags.

Man måste bara lyfta på hatten till Pochettino och hans lag – Vilken succé på hemmaplan!

Tittar man i övriga England så finns det inget lag som just nu kan matcha Tottenham. En ligaförlust på White Hart Lane på 14 månader. Få i Europa kan slå det till och med.

Totalt har Tottenham nu vunnit 10 raka matcher på White Hart Lane, gjort 29 mål och släppt in totalt 6 mål. Utöver detta har man skapat hela 154 chanser. Det är inte ett stavfel. 154. Ett-fem-fyra.

Finns det något rekord kvar att slå gällande hemmavinster? Ja, för Spurs del gör det. Under 1987 innan Premier League-eran lyckas Tottenham faktiskt vinna hela 14 matcher i rad på hemmaplan.

Skulle Pochettinos Spurs kunna lyckas med samma bedrift denna säsong? Ja, man kan faktiskt nå exakt samma antal segrar som 1987 om man vinner resterande matcher. Det kvarstår fyra hemmamatcher på White Hart Lane. Watford, Bournemouth, Arsenal och Manchester United skall besöka oss. Tuffa matcher, framför allt dom två sista.

Är det möjligt? Absolut.

Är det en svår uppgift? Absolut.

Vad talar för att Spurs lyckas? Arsenal har inte sin bästa form just nu och vi kan hoppas att det håller i sig samtidigt som Wenger är kraftigt ifrågasatt. Manchester United satsar väldigt starkt i Europa League och det är en buckla samtidigt som det ger en direktbiljett till Champions League. Skulle United nå finalen som spelas på Friends i Stockholm så kommer man under samma vecka ha en final i Europa League och även möta Spurs på White Hart Lane. Vi misstänker att om det blir så lär José Mourinho prioritera Europa-framgång i stället för ligan.

Vad talar för att Spurs inte lyckas? Det som talar emot är att Spurs skall visa att man tagit sig an och lärt sig läxan från slutspurten förra säsongen där man tappade energi, engagemang och vilja mot slutet av säsongen när Leicester ryckte ifrån i striden om ligasegern. Samtidigt har Spurs en utmaning i att kunna stänga matcher. Senast mot Southampton så kunde man inte stänga matchen och det blev onödigt nervöst i nästan en hel halvlek.

Är denna text en enda stor jinx inför resterande del av säsongen? Ja, det kan man säga. Men, vi är Spurs-fans så vi är beredda på att det blir krångligt. Men, absolut inte omöjligt. Se detta som en reverse-jinx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.