Skadeläget i Tottenham

Då vi fått en uppdatering på Harry Kane och hans skada efter kvartsfinalen i FA-cupen mot Millwall så tar vi en enklare blick närmare skadorna i Spurs just nu.

Erik Lamela, yttermittfältare

Det ser allt annat än bra ut för vår unge argentinare just nu. Skadan sedan i höstas vill inte ge med sig och på presskonferensen inför Millwall-matchen sa Pochettino att man verkligen inte har någon aning när skadan kan vara rehabiliterad. Det kan gälla allt från endast veckor till månader till nästa säsong. Frustrerande för så väl spelare, manager och fans. Speciellt nu när vårens viktiga matcher närmar sig så skulle Erik Lamela verkligen kunna vara en viktig kugge i maskineriet Tottenham.

Danny Rose, vänsterback

Upplevelsen man får av Pochettino när det gäller Danny Rose så är det positivt gällande hans återhämtning till skillnad från Erik Lamela. Danny Rose beräknas vara åter relativt snart och med relativt snart så pratas det om att han eventuellt kan vara redo för ligamatchen mot Burnley den 1 april redan. Det om något känns väldigt positivt och inte alls för långt bort. Även om Ben Davies verkligen vuxit in bättre och bättre i Danny Rose kostym så känns det verkligen som att Rose förmåga behövs när vårens tungviktsmatcher närmar sig – Chelsea i FA-cupens semifinal, samt Manchester United och Arsenal som båda skall besöka White Hart Lane.

Harry Kane, anfallare

Som Tottenham meddelade i sina sociala medier igår så är skadan inte lika allvarlig som i höstas. Även fast det är samma skada som uppstått så skall det inte vara lika illa. Kane missade två månader i höstas. När han beräknas vara åter är ännu inte fastställt. Om vi känner Kane rätt så gissar vi på att han är redo för spel när Chelsea väntar på Wembley i slutet av april. Men, som sagt – Det är gissning från vår sida.

Mousa Dembélé, mittfältare

Precis innan matchen mot Millwall kommenterade Tottenham att Dembélé hade problem med en fotled. Den skadan skall dock vara av den lättare varianten och som vi tolkar den information som finns just nu så skall han vara redo för spel mot Southampton i helgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.