F.d Tottenham-spelaren Ryan Mason allvarligt skadad

Under söndagens drabbning mellan serieledaren Chelsea och Hull skadades Tottenham-produkten Ryan Mason allvarligt. I en nickduell mellan Mason och Chelsea-försvararen Gary Cahill slogs deras huvuden ihop där Hull-mittfältaren Mason fick en väldigt tuff smäll och blev liggandes.

Mason byttes ut omgående och var i medvetandet vid utbytet – Dock under kvällen rapporterade The Mirror att läget var kritiskt och att han opererades för vad som misstänktes vara en hjärnblödning.

Då endast The Mirror rapporterade detta så var Hull City otroligt snabba med att kommentera läget för klarlägga situationen med Mason.

Hull rapporterade då strax innan midnatt svensk tid att Mason hade fått en skallfraktur i duellen med Cahill och opererades på St.Mary’s Hospital tidigare under kvällen. Läget skulle ha varit stabilt och Mason beräknas spendera de närmsta dagarna på sjukhuset.

Samtidigt som denna nyhet spreds i fotbollsvärlden enades så väl brittiska som europeiska fotbollsklubbar och fotbollsspelare i att hälsa och önska Mason en snabb återhämtning och även skicka sina hälsningar till Masons närstående. Fint och vackert. Så väl Arsenal som Englands landslag med mer skickade fina hälsningar.

Något beskt i denna historia är dock The Mirrors hantering av deras nyhetsrapportering. När Mirror publicerade nyheten om att Mason undergick operation publicerade man en artikel om det i sociala medier. Rubriken och artikeln nämnde inget om livsfara. Strax därefter publicerade man samma artikel igen. Fast i sociala medier la man till rubriken att Mason slogs för sitt liv och att läget var extremt allvarligt. Detta är något som många kritiserat i England både igår och idag. Tack och lov var Hull snabba att kommentera läget för att bringa klarhet i läget.

Med det sagt – Vi hoppas på en snabb återhämtning och att vi snart får se vår älskade Mason tillbaka på fotbollsplanen igen.

Uppdatering, 14:34, 2017-01-23, Hull meddelar att Mason är i medvetandet och minns situationen från gårdagens match. Mason har även träffat nära och kära samt parter från Hull, däribland gamla Spurs-kaptenen Michael Dawson med fler. Mason kommer nu stanna kvar på sjukhuset i ett antal dagar under övervakning. Härligt att höra!

FAKTA – RYAN MASON 

Ryan Mason anslöt till Tottenhams akademi vid 17 års ålder. I akademin var hans position mittfältare men han testades även som anfallare i omgångar. Detta var 2008. Samma säsong toppar han skytteligan i Premier Leagues akademiserie. 29 mål på 31 matcher. 

Resan från akademi till seniortruppen var dock inte spikrak för Mason. Redan 2009 gjorde han sitt första lån, då till Yeovil Town. Samma klubb som Tottenham-talangen Shayon Harrison nyligen gick på lån till. En serie lån följde därefter för Mason, Doncaster Rovers i omgångar följt av Millwall, Lorient och Swindon Town 

Samtliga lån har ett liknande mönster – Där det blir få framträdanden lyckas han inte påverka. Men, där han får regelbunden speltid påverkar han så väl spel och målproduktionen. I Yeovil gör han 28 framträdanden och 6 mål. I Swindon Town får han göra 18 framträdanden och det leder i sin tur till 5 mål. 

Mason börjar under denna period knacka på hos seniorlaget i Tottenham. Han får chansen som inhoppare i Europa League-matchen mot Lazio under Villas-Boas ledning. Han får spela från start mot Carlisle i Ligacupen men mer än så blir det inte. 

Det dröjer till Pochettinos ankomst innan Mason på riktigt får komma in i värmen. Under försäsongen i USA gör Mason flera positiva intryck på argentinaren och han får spela från start i ligacupmatchen mot Nottingham Forest i september. Mason tackar och gör mål direkt. Elegant långskott, välplacerat och perfekt tryck. 

En vecka senare spelar Mason från start igen, då mot mot Arsenal i North London Derby. Någonstans här slår Mason sig in som en startspelare i Pochettinos Tottenham. Slitstark, vilja, passion och ett sinne för att leda spelet blir synonymt med honom.

Såhär i efterhand när man tittar i backspegeln så kan man definitivt konstatera att Mason var en av de viktigaste spelarna i Pochettinos inledande era av Tottenham. Där Pochettino bröt med Adebayor, Capoue, Lennon och Kaboul så klev spelare som Mason, Kane och Dier fram och tog laget till nästa nivå. 

Under säsongen 2015/2016 förlorar dock Mason sin plats i Pochettinos startelva – Konkurrensen blir för tuff när Eric Dier lämnar försvaret för det defensiva mittfältet, samtidigt som Dembele, Eriksen och Lamela blir ordinarie på mittfältet. Detta gör att Mason under sommaren 2016 lämnar Spurs för Hull. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.