Inför: Tottenham – Aston Villa (FA-cupen)

Jag vill börja detta inlägg med att direkt citera allas vår Mauricio Pochettino:

Efter en seger som den mot Chelsea, är det normalt att få beröm för allt, men i fotboll är det viktigt att vara lugn. Fotboll är non-stop och det handlar om både nuet och framtiden. Vi vann med 2-0 och då fick vi massor av beröm, men i fotboll handlar spelet om vad som kommer härnäst.

Kloka ord tycker jag. Det är precis så vi skall tänka, både fans, spelare, ledare och klubbledning. Vi kan INTE haka upp oss och stanna kvar i Chelsea matchen resten av säsongen. Absolut, det var en makalöst bra match från vår sida och det var inget snack om saken att de 3 poängen var våra. MEN, det var bara just det, 3 poäng, viktiga sådana men det är inget som har avgjort ligan eller vunnit oss en cuppokal. Därför är det, precis som Mauricio klokt säger, viktigt att hålla upp vårt momentum och fortsätta elda på den låga som redan brinner oavsett vilken match som kommer härnäst.

Mina egna tankar kring matchen:

Med undantag för förlusten i Ligacupfinalen säsongen 14/15 var det några år sedan som Tottenham firade större triumfer i våra inhemska cuper. Ligan har såklart alltid prioriteras högst och därmed har ofta våra reserver, bänkspelare och ungdomar fått träda fram i dessa cupmatcher. Inget konstigt och inget oklokt. MEN den här gången anser jag att vi bör prioritera den här FA-cupen lite högre än vi gjort tidigare. Ryggraden i startelvan bör självklart till större delen bestå utav bänkspelare och ungdomar. Men jag är samtidigt inte alls främmande för att låta t.ex. Toby Alderweireld starta i mittlåset. Självklart skall vi efter ett tufft matchschema i vinter låta våra tongivande spelare vila, men samtidigt vill jag ändå inte låta den här matchen glida oss ur händerna. Därför ser jag gärna att t.ex. Toby eller Eriksen spelar från start. Allt för att ha med spelare som har mer kött på benen samt kan göra det där lilla extra både i försvar och i anfall.

Det återstår dock att se om Mauricio tycker som jag eller om han väljer att fullt ut spela med bänkspelare och ungdomar. Oavsett, så kan jag nog gå i god för att i alla litar på honom fullt ut gällande spelaruttagningar.

 

Förväntad matchbild:

Oavsett vilka spelare som startar så utgår jag från att det är Tottenham som kommer att styra och ställa. Aston Villa är en klassisk klubb just nu harvar runt i mitten av Championship. Dom skall självklart inte underskattas, ty det skall inget motstånd göras. Även om Steve Bruce har fått snurr på skutan sedan han tog över i Oktober är de fortfarande ett klart sämre lag än Tottenham.

Vi kommer att spela på vårt sätt och jag hoppas att vi fortsätter med vår starka målproduktion som vi haft över de senaste 5 matcherna.

Aston Villa kommer säkerligen ligga lågt med sin försvarlinje och i första hand fokusera på att störa vårat anfallsspel. Det kan bli en tuff nöt att knäcka, men med tålamod och kreativitet kommer vi säkerligen att lösa upp den knuten!

——

Möjlig startelva sett till rotering på de flesta positioner:

Worm

Trippier – CarterWickers – Wimmer – Davies

Winks – Carroll

Sissoko/Son – Onomah – Nkoudou

Janssen

Denna potentiella startelva är självfallet inte alls lika högkalibrig som vår ordinarie startelva. Men oavsett om den blir denna eller någon annan formering, är som jag alltid säker på att ungtupparna och våra reserver vill visa att dom skall vara med och slåss om mer speltid.

 

Slutresultat?

Jag väljer att ha blodad tand efter de senaste matcher och sticker härmed ut hakan (Tanden?) och tippar på att vi vinner med 3-0. Det är vad jag hoppas, tror och tycker att vi skall klara av.

 

Matchinformation:
Avspark: Söndag 8/1 kl.17.00 svensk tid.
Tvsändning: Viasat
Arena: Matchen spelas på White Hart Lane.


”Det är ju ändå trots allt så att ”Matchday” är den bästa dagen på veckan. Så därför befaller jag er alla att svida på er matchtröjan och stötta laget via era tv-apparater!”

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*