Manchester United – Spurs 1-0

Av: Christopher Hansson Jacobsson

Efter gårdagens Leicesterkross av Manchester City så skulle dagens match bli ännu mer spännande. En vinst idag och man hade kommit på samma poäng och hängt på i toppstriden. Tyvärr så lyckades Chelsea plocka ytterligare tre pinnar precis innan vår matchstart idag och det är långt upp till förstaplatsen. Men större mirakel har skett och det är mycket kvar av säsongen. Först är det fokus på vad vi måste göra en match åt gången.

Pochettino valde att formera laget så här utan Eric Dier i startelvan. Tror inte det hänt att Dier varit skadefri och rent av petad sen argentinaren tog över Tottenham.

Walker Alderweield Verthongen Rose
Wanyama Dembele
Eriksen Alli Son
Kane

Avb: Vorm, Wimmer, Davies, Dier, Winks, Sissoko, Nkoudou

Precis som alltid så är det Tottenham som håller bollen och leder bollinnehavet men tyvärr är det United som skapar det farliga chanserna. Det tog inte mer än 2 minuter innan United rann igenom och Pogba fick ett jätteläge att sätta dit ledningsmålet. United spelade rakare, mer aggressivt och var hetare under hela första halvleken. Man såg en tydlig spelide hos Manchester för första gången på länge.
Och det skulle visa sig vara effektivt också när Harry Kane var vilse och alldeles för långt ifrån där han ska vara genom att gå ner och hämta boll för långt ner i banan och det finns ju anledningar till att han inte ska vara en spelfördelande mittfältare. Något jag stört mig på ofta och länge. De räckte med en felpassning i fel läge och helt plötsligt var Henrikh Mkhitaryan fri och i den formen han verkar ha kommit i nu så gjorde han inget misstag. Han smällde in bollen i nättaket bakom en chanslös Lloris.
I samma läge så började mitt Viaplay dumma sig och jag missade stora delar av resterande halvlek.

Men en sak var tydligt. Vad Spurs behövde göra till andra halvlek var att spela rakare och mer framåt istället för att bara spela sidled.

Andra halvlek blev precis som första. Visst. Vi hade chans att sätta dit kvitteringen genom b.la Wanyama som borde ha gjort något mycket bättre när han helt ensam får stå och nicka precis framför mål men misstajmar bollen och nickar bollen i sidled.
Ganska exakt efter detta så blir Sissoko inbytt och gör nog sitt absolut bästa framträdande i Spurströjan. Gång på gång så utmanade han och kom förbi men hade egentligen ingen att spela bollen till sen. För Kane var, precis som i första halvlek, inte där han skulle. På tal om just Harry Kane så såg det ut som han inte ville vara där idag. Tror han hade en rättpassning på hela matchen och blev totalt utklassad i duellspelet mot Uniteds mittbackar. Och det var inte för att mittbackarna var bra. Det var för att Kane ville vara någon annanstans.
Även om vi ägde större delen av matchen så var de United som skapade de farligare lägen och det hade kunnat bli både 2 och 3-0.

Trots förlusten och avsaknaden av anfallsspel så kan man se väldigt mycket positivt. Pochettinos byten ger effekt. Sissoko var grym. Lätt bäst på plan under tiden han spelade. Winks kommer in istället för Dembele och gör det riktigt bra. Framtiden där ser ljus ut. Matchbilden förändras faktiskt och Pochettino gör vad han kan med det han har att jobba med.
Toby är tillbaka. Man ser hur viktig han är och tillsammans med Verthongen bildar dom ligans bästa mittbackspar.

Spelarbetyg:

Lloris: 8 – Visst, Han hade kanske kunnat ta målet om han chansat genom att stå upp men allvarligt talat. Vem dunkar in ett friläge på de viset?
Walker: 7 – Springer upp och ner, är delaktig hela tiden men har inte de där sista när de kommer till offensiven
Rose: 7 – Samma som Walker, Vill så mycket men i det sista så räcker han inte riktigt till uppåt
Verthongen: 8 – Har en bra speluppfattning och en bra fot vid uppspel. Tillsammans med Toby är han grym
Alderwield: 8 – Fick uppgift att plocka bort Zlatan direkt efter skadan. Zlatan gjorde inga mål va?
Wanyama: 8 – Som defensiv spelare är han riktigt bra men han ska inte ha boll så mycket. Borde gjort mål!
Dembele: 6 – Stundtals osynlig och spelade försiktigt. Förstående byte
Alli: 7 – Inte hans bästa match direkt. Såg ängslig ut vissa gånger. Borde gå mer rakt på mål!
Eriksen: 6 – Tyvärr dras hans betyg ner för han inte har någon anfallare att slå bollen på. Vill mycket men saknar en kompis där uppe idag.
Son: 5 – Blandar och ger något enormt. Idag var han bara vilse.
Kane: 1 – Har aldrig sett en sämre spelare än Kane idag. Var enbart delaktig i en enda sak under 96minuter idag och de var baklängesmålet. Tror faktiskt att domaren rörde bollen fler gånger under matchen.

Avb: Sissoko gör en kanonmatch när han kommer in och Winks ska också ha ett högre betyg än Dembele som man ersätter. Nkoudou spelade inte tillräckligt för att få ett rättvist betyg.

One comment

  1. Bäst i Spurs enl. SKYsports: Lloris, Walker, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen – och Sissoko.

    Lloris (7), Walker (7), Alderweireld (7), Vertonghen (7), Rose (6), Wanyama (6), Dembele (6), Eriksen (7), Alli (6), Son (6), Kane (5).
    Subs: NKoudou (5), Sissoko (7), Winks (6).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.