Inför Tottenham – Swansea

Två klubbar som haft det tufft på två olika sätt möts idag på White Hart Lane. Swansea har haft sin värsta säsong i Premier League än så länge, spelet har inte fungerat och man har sett ut som en klar kandidat till bottenstriden. En av få ljusglimtar kom förra helgen i bandysegern 5-4 hemma mot Crystal Palace. Samtidigt har man en ny tränare och hoppas kunna vända skutan mot säkrare vatten för att undvika bottenstriden och nedflyttning.

Tottenham däremot, har också haft det tufft på ett annat sätt. Om Swansea tagit smällar under en tid och varit nere för räkning en sväng så står Tottenham kvar på båda benen, men visst har man fått tagit emot ett antal smällar som varit väldigt jobbiga. Först på tisdagen, ett något pinsamt uttåg ur Champions League där Pochettino roterade in en relativt blandad startelva som inte lyckades stå emot ett starkt AS Monaco. En laguttagning och en turnering som ställde mycket frågor gentemot Pochettino och till viss del Daniel Levy.

Utöver dessa frågeställningar så kom ett Londonderby åter igen, från West Ham för två helger sedan, nu till Chelsea borta. The second battle for Stamford Bridge. Tottenham gör säsongens bästa halvlek alla kategorier om man bortser från en detalj. Chelsea hinner få in en kvittering precis innan halvtidspausen, 1-1. Chelsea fullbordade vändningen i andra halvlek och veckans andra käftsmäll var ett faktum.

Detta gör att mötet mot Swansea känns väldigt välkomnande för Tottenham. Återvända hem till White Hart Lane, lördag, 16:00 och möta ett motstånd som fortfarande försöker hitta sitt spel och få någon form av stabil grund.

Pochettino lär likt sina spelare vara väldigt sugna på revansch och startelvan lär visa det.

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose 

Wanyama, Dembele

Alli, Eriksen, Son 

Kane

Frågetecknet som är just dock är Toby Alderweireld, han har återvänt helt till träning under veckan och Pochettino har meddelat att beslutet kommer tas under lördagen om han spelar eller inte. Två spelare som saknas helt på grund av skada är Erik Lamela och Ben Davies.

Tottenham skall ta emot CSKA Moskva i sista gruppspelsomgången i Champions League på Wembley på onsdag. Det skall dock inte skapa några större korrigeringar i startelvan. CSKA Moskva har varit ett relativt svagt motstånd i Europa och att ha starkaste elvan idag samt på onsdag bör inte vara helt omöjligt då nästa veckas match spelas på söndagen mot Manchester United på Old Trafford.

Slutresultat? Jag vill tro att Spurs går in med en sådan energi och revanschlust att Swansea inte orkar stå emot. Det blir en urladdning och ett sätt för både Tottenham och dess fans att gå vidare i säsongen mot en ljusare tid. Jag hoppas på en Wigan-klassiker resultatmässigt, 9-1 till Tottenham.

Sist men inte minst, Pochettino har kommenterat att det finns en spelare som han gärna skulle vilja se i Tottenham som just nu är i Swansea. Nämligen den f.d. Tottenham-spelaren Gylfi Sigurdsson. Visst är det lite så att han än idag skulle passa in i Pochettinos Tottenham?

Hur som helst,

Come on you Spurs!

Matchen tv-sänds på Viasat Fotboll samt Viaplay. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.