Inför: Chelsea – Tottenham

”Den där jäävla champions…” Ja, ja har valt att citera en lång och ryktbar svensk för att beskriva vår höst i Champions League. Den har helt enkelt bara känts som ”den där jäääävla champions”… Känslan kring matchen mot Monaco i Tisdags var inget undantag. Våra spelare var vilsna, saknade inställning samt gjorde många fatala misstag både som ett kollektiv men också individuellt.

Efter detta debakel i den där jävla Champions League så bubblar en mycket motiverad fråga upp: VAD i hela he***te talar för Spurs idag? Borta mot Chelsea? Ett lag som inte har släppt in ett enda (!) mål på 6 matcher, samt en plats där vi inte har vunnit i ligan sedan Premier League startade. Det hela är en stor och stark mental uppförsbacke. ALLA, oavsett ens sympatitet, tror på en ganska komfortabel hemmaseger för oljebygget.

—–

Trots allt, vad talar för Spurs idag?! Jo, en rejäl dos av dubbel revanschlusta.

Efter vårat uttåg i Champions League är många i Spurslägret väldigt ängsliga är jag väldigt säker på. Även om det redan inför matchen kändes som att Pochettino, sett till startelvan, hade gett upp så sved det till när förlusten blev ett faktum. Det börjar komma mer och mer ifrågasättningar kring Poch vilket såklart går hand i hand med att resultaten och spelet inte ligger i paritet med vad vi alla vill. Därför hoppas jag nu innerligt att Poch och spelarna tillsammans har styrt upp mentaliteten, inställningen samt formeringen av startelvan till ikväll för att revanschera sig ordentligt efter den där jävla champions…!

Den andra aspekten av revanschlustan är att senaste matchen borta mot Chelsea, den som slutade 2-2 i våras, var rejält grinig och ful framför allt från vår sida. 9 (!) gula kort, Moussa Dembele petade Diego Costa i ögat vilket ledde till en 7 matchers avstängning samt att vi slutligen tappade titelracet till Leicesters favör.
Men visst finns det två läger inom mig. Ena är fortfarande sur efter matchen sist och därmed vill att vi direkt går ut på planen och kör STENHÅRT. Som Håkman sade i den utomordentliga podden Ledley Kings Knä, ”För mig gör det inget om Dier tar ett rött kort i första minuten”. Jag gillar också den tanken. MEN. Jag vill och faktiskt, tror, att vi minst kan ta 1 poäng i den här matchen. Vi skall inte falla ned till deras nivå och bli grisar, vi skall visa att vi är det bättre laget med den bättre fotbollen. Och framför allt skall vi inte tappa bort oss själva och våra känslor som vi gjorde i andra halvleken av den matchen i våras.

—–

Startelvan?!!!

Svårigheten inför matchen idag ligger mycket i hur startelvan skall se ut. När vi saknar en ordinarie vänsterback (Rose avstängd, Davies skadad) kommer Poch återigen att behöva laborera i försvarslinjen. Jag tror dock att Poch och jag tänker lite olika.
Men här är den elva som jag skulle ha formerat:

Lloris

Walker – Wimmer – Vertonghen – Trippier 

Dier – Dembele

Eriksen – Alli – Son

Kane

Framför allt vill jag att vi skall återgå till vårt beprövade spelsystem 4-2-3-1.

Jag vill ha Eric Dier som DM. Han behövs där och gör mer nytta där än i backlinjen vilket börjar bli mer och mer tydligt ju fler matcher han spelar som MB. Framför allt vet vi att samarbetet mellan Dier och Dembele är beprövat med ett mycket gott resultat. Son verkar ha hamnat i lite obalans på sistone, men han är mycket löpvillig vilket vi kommer att behöva ikväll då Chelsea säkerligen kommer att äga stora delen av bollinnehavet. Eriksen visar konsekvent dålig form men han har såpass höga toppar och speciella kunskaper att hans fötter behövs på planen, speciellt i en match av denna karaktär. Största frågetecknet är självfallet Trippier. Han gjorde en bedrövlig match i Tisdags (liksom hela vårt kollektiv) men jag tycker ändå att det är han som skall gå in som vikarierande VB. Jag vill ha Vertonghen och Wimmer i mitten som båda är mittbackar. Trippier har varit duktig tidigare och med rätt inställning tror jag att han kan klara det defensiva jobbet habilt.

Den förväntade startelvan lyder dock såhär:

Lloris

Walker – Dier – Wimmer – Vertonghen

Wanyama – Dembele

Alli – Eriksen – Son

Kane

Detta är nog hur Poch tänker, och jag förstår hans tankar om att Vertonghen har tidigare spelat vänsterback (Samt att han ofta gör det i Belgiska landslaget) och att då flytta ned Dier och peta in Wanyama som DM. Men utefter de senaste matcherna tycker jag att han också borde ha sett OCH insett att Dier lämpar sig bättre som DM.

——

Till sist:
Största förberedelsen vi måste göra är dock att ha den rätta inställningen. Inte gå in och vara så ängsliga som de senaste matcherna. Vi måste våga vara rakryggade, våga spela och framför allt ha kul. Sen som sagt, jag tror verkligen på att konsekvent återgå till 4-2-3-1 för det är spelarna vana vid samt att det över har fungerat mycket bra. Tidigare skrev jag att ingen tror på Tottenham idag vilket gör att även om matchen kommer att bli mycket tuff och svår så har vi banimej ALLT att vinna. Ett derby är ett derby och kommer alltid att vara ett derby.

Matchinformation:
Avspark: Lördag 26/11 kl.18.30 svensk tid.
Tvsändning: Viasat
Arena: Matchen spelas på Stamford Bridge.


”Det är ju ändå trots allt så att ”Matchday” är den bästa dagen på veckan. Så därför befaller jag er alla att svida på er matchtröjan och stötta laget via era tv-apparater!”

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.