Inför Tottenham – West Ham

Efter landslagsfotboll är det så äntligen dags för de liljevita att äntra scenen igen och denna gång gör man det mot West Ham på White Hart Lane i ett klassiskt skinkmöte. Matcherna lagen emellan brukar vara jämna bataljer historiskt sett med lika många insamlade poäng var under fem år och elva spelade matcher.

Slaven Bilic gjorde förra säsongen ett respektabelt arbete med sin jämförelsevis relativt svaga trupp och slutade sjua i tabellen. Mest ögonbrynshöjande var då de skalper man tog mot större lag, medan man kunde klappa ihop mot svagare motstånd. I år är det enda ögonbrynshöjande med West Ham deras form. Eller rättare sagt avsaknad av form. Man åkte ut redan i kvalet till Europa League mot rumänska laget Astra Giurgiu, rankade 153:a i Europa och i ligan går man dåligt och befinner sig strax ovanför nedflyttningsstrecket. Dessutom saknar man inför lördagen Byram, Oxford-Reece, Masuako, Töre och notoriskt skadade Carroll och som om inte det vore nog saknas även spelmotorn Noble på grund av avstängning. Viktiga mittbackarna Collins och Reid beräknas dock vara spelklara tillsammans med Sakho.

Tottenham kommer från en stark insats mot Arsenal senast och självförtroendet i truppen verkar stärkt efter Kanes och Dembélés återkomster. Mot West Ham saknas Davies, Alderweireld och Lamela medan Alli är osäker till spel. Jag tror att man ställer upp med följande lag på lördagen.

Lloris

Walker – Dier – Vertonghen – Rose

Wanyama – Dembélé

Sissoko – Eriksen – Son

Kane

Möjligtvis har Dembélé en högre utgångsposition om Poch väljer att starta med den 4-1-4-1 han fäst sig vid på senare tid. Wimmer gjorde en fullt godkänd insats mot Arsenal men i ett utvilat lag går Dier före. Sissoko är åter efter avstängning (tre matcher, inklusive cupmatchen mot Liverpool) och bör spotta upp sig rejält från matchen mot Leverkusen då han i mitt tycke presterade sämst av alla, trots att ingen kommer undan med godkänt betyg. Kane skickades hem inför vänskapsmatchen mot Spanien i veckan och enligt Southgate var det inte fråga om annat än att han vilades. Eriksen gjorde två mål mot Kazakhstan under uppehållet och vi hoppas formen håller i sig.

Även om West Ham haft en något uppåtgående formkurva på sistone tror jag på seger för Tottenham, trots att det är ett derby och allt kan hända. Fastän att målskyttet inte stämt riktigt tror jag på 3-0. Kane, Eriksen, Kane.

/Niclas Mahlm

Matchen startar 18:30 och sänds i Viasats utbud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.