Med ett gigantiskt övertag i bollinnehav samt offensiv kraft lyckades åter igen Tony Pulis och hans West Bromwich att ställa till problem för Tottenham.

Pochettino ställde upp en aning roterad startelva i och med att Bayern Leverkusen väntar i nästa omgång av Champions League på tisdag.

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies

Wanyama

Lamela, Eriksen, Alli, Sissoko

Janssen

Tottenham startade och behåll nästan hela matchen ett dominant övertag i bollinnehav. I första halvlek har West Bromwich mindre än 25% av innehavet. Bollinnehavet fanns där, spelet och flytet fanns där, men den sista offensiva stöten saknades lite – Samtidigt som Foster i West Bromwichs mål briljerade, detta gjorde att första halvlek slutade 0-0.

Vad kan man analysera mer specifikt från första halvlek? Tottenham spelar med självförtroende och vilja, framför allt Eriksen som har en historik av att göra mål relativt regelbundet på West Bromwich var absolut hetast och skulle nog ha gjort kanske både ett och två mål på några fina möjligheter.

Andra halvlek börjar inte på bästa sätt. Efter lite mer än 10 minuter går Toby Alderweireld sönder. Han tecknar direkt med händerna att han behöver hjälp och det dröjer inte länge innan han bärs ut på bår. Dier in, ner som mittback.

Pochettino börjar bli orolig och måste agera för att punktera West Bromwich, man har chanser, tempo och äger spelet men målen kommer inte. Sissoko ut och Dembele in blir åtgärden. Effekten uteblir och situationen förblir densamma. Pochettino gör sitt sista byte. Lamela ut, Son in.

Matchen fortsätter vidare i samma mönster – Spurs är den dominanta parten och det är något irriterande. När skall vi lyckas hitta lösningen till Tony Pulis och hans West Bromwich? Medan jag funderade på det under matchen så lyckas West Bromwich få en hörna som studsar ut, McClean skjuter ett klockrent skott, hårt, ner mot högra hörnet av målburen, Hugo Lloris gör århundradets reflexräddning. Kastar sig, dit med handen, sträcker ut sig så han blir tre meter lång. Räddat! Men, returen går till Nacer Chadli och han trycker upp den i nättaket. Den räddningen förtjänade ett bättre öde. 1-0, West Brom. Helvete.

Tottenham blir frustrerat men behåller kontrollen i spelet. West Bromwich tappar dock fokus och vet inte riktigt vad man ska göra i en 1-0 ledning med mindre än 10 minuter kvar. Pulis tar ut Chadli och sätter in Gardner men strukturen i West Bromwich försvinner och blir något otydligt.

Tottenham utnyttjar läget och lyckas kriga in en kvittering, mycket tack vare inhopparen Son som passar till Eriksen som i sin tur i straffområdet passar till Alli. Ett mycket bra avslut i ett straffområde där West Bromwich hade hela sin trupp.

Fem minuters tillägg hjälper inte Spurs och matchen slutar 1-1. En frispark väldigt nära 1-2 till Spurs och några halvfarliga chanser men det slutar oavgjort.

En frustrerande eftermiddag i Birmingham.

Men, vad för positivt kan vi se i detta? Spurs är fortfarande det enda obesegrade laget i Premier League. Man krigar sig tillbaks i matchen trots ett relativt orättvist mål av West Bromwich väldigt sent i matchen. Pochettino lyckas också rotera truppen en hel del inför Champions League på tisdag.

Vilka utmaningar finns det att se över?

Vincent Janssen är stark i kroppen och duktig men han får inte de bästa förutsättningarna på topp och gentemot en glödhet Heung-Min Son har han en del press på sig.

Sissoko är en annan spelare som känns tveksam – Har känts som en säker spelare i startelvan oavsett rotation men idag försvann han i mängden och Dembele fick ersätta.

Sist men inte minst, den tydligaste utmaningen – Hitta nyckeln till West Bromwich. Det är inte första gången Tony Pulis West Bromwich ställer till det för Spurs. Förra säsongens möte slutade 1-1 och likaså hemmamötet på White Hart Lane blev något av en besvikelse. Englands fotboll är aldrig enkel och man kan ena dagen slå Pep Guardiolas Manchester City för att nästa vara i underläge mot West Bromwich.

Spelarbetyg,

Hugo Lloris, 9 – Säsongens räddning innan returen som leder till 1-0 målet. I övrigt händelsefattigt.

Walker, 8 – Hänger med offensivt som alltid men gör också jobbet hemåt till 100% varje gång.

Alderweireld, 8 – Stark tillsammans med Vertonghen i vanlig ordning.

Vertonghen, 7 – Är inblandad i några tveksamma situationer och får ett välförtjänt gult. I övrigt bra.

Davies, 7 – På Danny Rose-nivå? Nej. Men, en stark insats med härliga offensiva räder.

Wanyama, 8 – Ensam som defensiv mittfältare? Inga problem för en urstark kenyan.

Sissoko, 5 – Godkänd insats men bidrar aldrig riktigt till något farligt på offensiv planhalva.

Eriksen, 9 – Allt som fattas för 10 poäng är ett mål. Livsfarlig på offensiv planhalva idag.

Alli, 7 – Gör målet som behövdes så väl, i övrigt dock inte allt för övertygande idag som vi är vana att se.

Lamela, 7 – Lite som Alli, en väl genomförd insats. På samma nivå som vi är vana att se? Nej.

Janssen, 6 – Gör en stabil insats men lyckas inte hamna i rätt situationer.

Inhoppare,

Mousa Dembele, 5 – Ett bra inhopp överlag, men gör han någon större skillnad i matchen? Nej.

Dier, 6 – Gör det bra som inhoppare i positionen som mittback.

Son, 8 – Perfekt inhopp, skapar mer liv och rörelse som leder till 1-1 målet.