Matchrapport Everton- Tottenham

PL-säsongen börjar med att tränarlösa Hull slår regerande mästarna Leicester med 2-1. Visar att vad som helst kan hända denna säsong!

Dags då för Everton-Tottenham.

Startelvor:

Everton; Stekelenburg, Holgate, Fures Mori, Jagielka, Baines, Gueye, Barkley, Barry, Mirallas, Deulofeu. Tottenham; Lloris, Walker, Alderweireld, , Rose, Dier, Wanyama, Lamela, Eriksen, Dele Alli, Kane.

Matchen startar. Nye Victor Wanyama börjar bra på mittfältet, verkar stark och rejäl, men kommer fel i en brytning vilket resulterar i frispark för Everton i 6:e minuten. Ross Barkley slår den mot mål. Lloris blir ställd av att Jagielka ej når bollen och 1-0 är ett faktum tidigt i matchen. Deulofeu börjar bra i Evertons anfall i skadade Lukakus frånvaro. Statistiken säger att Everton endast vunnit en av åtta öppningsmatcher så chansen finns fortfarande för Spurs. Wanyama återigen upphov till frispark i 14:e minuten. Farligt! Jagielka tvingar Lloris till att tippa till hörna, som blir ofarlig. Harry Kane blir tveksamt avblåst efter en axel mot axel-situation. Ross Barkley, enda Evertonspelaren som spelade alla ligamatcher förra säsongen, är tongivande så här långt. Spurs visar tålamod i uppspelen men har svårt att luckra upp Evertons försvar. Mirallas har ett bra läge i 20:e minuten men Lloris räddar förtjänstfullt. Everton har börjat bäst. Bra skott av Eriksen i 27:e minuten men Stekelenburg håller bollen. Skada på Lloris i 38:e minuten tvingar Spurs till målvaktsbyte, Vorm in mellan stolparna. Bra brytning av Dier i 43:e minuten efter misslyckat uppspel. Funes Mori ser bra ut i Evertons försvar. Deulofeu tvingar Vorm till en fin benparad i 45:e efter att Rose slarvat med bakåtpassning. Efter första halvlek leder Everton med 1-0.

Andra halvlek inleds med avvaktande spel från båda lagen. Deulofeu springer på Vorm i 53:e, ingen fara med Vorm dock.  Byte Tottenham i 56:e, Dier ut – nye Vincent Janssen in. Offensivt byte. Bra skottmöjlighet för Dele Alli i samma spelminut, men över ribban. Spurs kvitterar till 1-1 i 60:e minuten då Lamela nätar snyggt och otagbart på nick efter inlägg från Walker! Dags för första Evertonbytet i matchminut 68, Deulofeu lämnar plats för gamle Tottenhambekantingen Aaron Lennon. Spurs har ett jätteläge att ta ledningen i 80:e, men Stekelenburg gör en bra räddning. Rose får frispark i 82:a strax utanför straffonrådeslinjen. Eriksen laddar med högern men strax ovanför överliggaren. Tottenham har tagit över spelet och pressar nu. Lamela får ett jätteläge i 84:e men återigen fin räddning av Stekelenburg. Evertons andra byte i matchen, Barry ger plats åt Cleverly i 85:e. Lamela upp i nickduell i 91:a men täcks. Domaren blåser så av matchen. Premiären slutar med delad poäng. Första halvlek knappt till Everton medan Tottenham spelar upp sig och är det klart bättre laget i andra. Lamela och Alderweireld bäst i Spurs.