Inför: Everton – Tottenham

Äntligen premiär!
Everton borta på Goodison Park väntar. Som ny skribent får jag tacka för förtroendet att bevaka premiären. En utmaning som kan verka svårtippad, då Everton har bytt manager. Ut har Roberto Martinez fått gå och in har Ronald Koeman kommit. Managerbytet kom dock inte oväntat, då Everton förra säsongen inte stod att känna igen. Ju längre säsongen led, ju mer förvirrade såg spelarna ut under Martinez ledning.
Ronald Koeman gjorde ett bra jobb i Southampton och inget tyder på att det går sämre med Everton. Kom ihåg att man under försäsongen spelat 0-0 borta mot Man U i en jämn match där man hade flera bra målchanser. I mål har the Toffees Joel Robles som får räknas som förstaval framför Maarten Stekelenburg. På försvarssidan har man i dagarna tappat John Stones till Manchester City men man har kvar rutin i form av Leighton Baines samt Phil Jagielka, som nyligen var tillbaka efter skada. Ashley Williams är nytillskott från Swansea, men oklart om han kommer till spel så tidigt.
Vår gamle Tottenhamhjälte Aaron Lennon återfinns på mittfältet tillsammans med Gareth Barry, Ross Barkley och James McCarthy. Man har hittills lyckats behålla Romelu Lukako i anfallet, där Kevin Mirallas slåss med Gerard Deulofeu om plats i startelvan.
Nog skrivet om vår premiärmotståndare. Tottenhams försäsong avslutades lysande med 6-1-krossen mot Inter. Det lovar gott att målskyttet lossnade. Med smarta värvningar som Vincent Janssen och Victor Wanyama kan vi se fram emot säsongen med tillförsikt. Under Pochettinos starka ledning kommer vår unga spelartrupp att fortsätta utvecklas denna säsong. Vi kommer att möta Evertons uppspel med hög press och störa dem så tidigt som möjligt. Här kommer försäsongsträningen att bli avgörande. Hög press kräver stora lungor och stark kondition, vilket vi har byggt upp under försäsongen. När vi är bollförande måste vi visa tålamod så att hela laget hinner delta i anfallen.
Självförtroendet fick en boost genom storvinsten mot Inter. Förhoppningsvis kommer detta att leda till en premiärvinst borta mot Everton. Förra säsongens avslutningsdebakel mot redan nedflyttningsklara Newcastle, vilket gav Arsenal ”vår” andraplats, är nu historia men får inte upprepas. Det gäller att behålla fokus och koncentration under hela säsongen. Inte minst nu då vi även har Champions League-spel att se fram emot. Ska vi hoppas att Harry Kane frälser oss på lördag? Välkommen till Premier League-säsongen 2016/2017!
Förväntade startelvor:
EVE: Stekelenburg; Coleman, Funes Mori, Jagielka, Baines; McCarthy, Gueye; Mirallas, Barkley, Cleverley; Kone.
TOT: Lloris; Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose; Dier, Wanyama; Eriksen, Lamela, Alli; Kane.
Skrivet av Tomas Jansson

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.