Inför Tottenham – Inter

Tottenhams mest klassiska drabbning i Europa i modern tid är bataljerna mot italienska Inter. Vi minns gärna 4-0 underläget i Champions League på San Siro som Gareth Bale räddade i andra halvlek till 4-3 och returmötet på White Hart Lane som slutade i en magisk 3-1 seger.

Det finns även en mindre smickrande historia i modern tid och det är Europa League-mötet med Inter för ett fåtal år sedan under André Villas-Boas ledning. Tottenham besöker San Siro efter att ha vunnit 3-0 på White Hart Lane. Väl där blir Tottenham överkörda och insatsen på individuella spelare och laget är under all kritik. Tottenham släpper in tre mål och får en spelare utvisad.

Ställningen totalt vid 90 spelade minuter var då 3-3 där båda lagen gjort lika många mål på respektive hemmaplan. Förlängningen börjar och Emmanuel Adebayor gör en kvittering. 3-1 i matchen men 3-4 totalt där Tottenham har ett viktigt bortamål som kan göra skillnad. Inter gör mål i ’110 men det räcker inte. 4-1 i matchen, 4-4 totalt där Tottenham vinner matchen helt på ett tursamt bortamål på tilläggstid. Rättvist? Nej. Skönt? Ja. Vackert? Absolut inte.

Vi önskar inte dra ner förväntningarna och spänningen inför drabbningen som spelas i Norges vackra huvudstad Oslo men, med stundande Champions League och en otrolig manager bakom laget och en spännande trupp så vill undertecknad tro att vi gärna ibland skall försöka påminna oss själva om det förflutna vi har i klubben. Både det mindre bra perioderna och våra fantastiska perioder och händelser som skett. Det får oss att uppskatta nuläget ännu mer och den spännande tiden vi har i klubben med ny arena, Pochettino, truppen och Champions League.

Men, motståndaren i försäsongens sista match – Inter. Den italienska jätten som verkar ha tappat bort sig lite. Roberto Mancini som lämnade plats i Manchester City för Manuel Pellegrini har haft en tuff period. Man har inte lyckats slå sig in bland topplagen som huserar på Champions League-platserna och man säkrade en fjärde plats med hela 13 poäng upp till tredje plats.

Tottenham däremot har haft sin bästa säsong i modern tid – Man har säkrat Champions League, höll sig kvar i den absoluta toppstriden så länge man orkade trots en väldigt ung trupp och har flera spännande projekt på gång tillsammans med rätt manager för uppdraget.

Tottenhams försäsong har bestått i mycket experimenterande – Man har spelat väldigt många unga spelare och använt få ordinarie spelare under försäsongen i Australien och således kan man inte stirra sig blind på resultaten.

Inter har under sin försäsong inte roterat lika mycket men man har inte haft brist på tufft motstånd – PSG och Bayern München har bjudit upp till dans och det har blivit några tuffa förluster.

Inför matchen i Oslo så har Tottenham gett intrycket av att man kommer använda fler ordinarie spelare och vi vågar oss på en gissning på startelvan.