Skadeläget i Tottenham – 31 juli

Nästa säsong närmar sig och vi har endast Tottenhams träningsmatch mot Inter i Oslo kvar i schemat innan vi skall börja ladda upp för ligapremiären borta mot Everton på Goodison Park.

Med detta faktum framför oss så skall vi försöka analysera skadeläget utan att överanalysera det faktum att vi i dagsläget har väldigt lite skador för tillfället.

Jan Vertonghen har varit skadad sedan slutspelet i fotbolls-EM i Frankrike och enligt Mauricio Pochettino så är hans rehabilitering på god väg och han kan eventuellt vara tillgänglig för spel redan i ligapremiären.

En annan spelare som är skadad är Clinton N’jie. Enligt Pochettino är det en sträckning av vaden som gjorde att N’jie stannade kvar i London i stället för att följa med till Australien. Samtidigt som denna skada uppstod ökade antalet rykten om ett eventuellt lån till Marseille för den unge anfallaren. En sak som gör det lite mer intressant är det faktum att det inte finns någon klarhet i hur allvarlig skadan är. Något som oftast framgår rätt omgående vanligtvis.

Vi hoppas N’jie stannar i Spurs, hans offensiva talang och förmåga kan verkligen behövas denna säsong där föregående säsong inte blev som planerat p.g.a. skada och operation.
Det var samtliga skador i dagsläget, vi hoppas Vertonghen och N’jie är redo till premiären och samtidigt att vi får en säsong fri från tunga skador.
Sist men inte minst, Everton som vi möter i premiären saknar just nu Jagielka och Connolly på obestämd tid. Övrig trupp är redo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.