Matchrapport: Juventus – Tottenham (International Champions Cup)

Mason slarvar, Wanyama ser vilsen ut och Ball går bort sig. Nej, matchen mot Juventus började inte bra för Tottenhams del.

Första halvleken.
Den gamla damen var hetare till en början. Till och med mycket hetare.
1-0 kommer endast några minuter efter avspark efter slarv i mitten av Dominic Ball. Efter en alldeles för dålig touch av Ball i en uppspelfas bryter sig Dybala fri och sätter kliniskt 1-0. Det första jag tänker är att detta var alldeles för enkelt. Tyvärr.
I den 15:e minuten spelas det pinball i Spurs straffområde. Till sist lyckas Ball rensa bort bollen men tyvärr blir det inte bättre än att den dimper ned precis vid fötterna på Pjanic som direkt slår ett svepande inlägg och Benatia sätter dit pannan. Bollen går i en hög båge mot Vorms högra hörn och 2-0 är ett faktum.

Halvleken rullar på och vi har bollen väldigt mycket, men vi gör inte så mycket med den. Vi kladdar mest runt och väntar på att någon annan skall ta ett initiativ. När vi väl har tagit ett initiativ så går spelet ofta fort och rakt, vilket ofta leder till en någorlunda anfallsposition.
Det nykomponerade mittbacksparet Ball och Carter-Wickers ser tyvärr ofta vilsna ut och har svårt att ta beslut om vem som skall falla och vem som skall stöta.

Dock överraskar Miller på vänsterbacken genom att vara rivig och våga kliva framåt. Han står även upp starkt bakåt och jobbar riktigt hårt i defensiven.
I slutet av halvleken bryter just Miller igenom väldigt fint in i Juventus straffområde och blir fälld. I den bästa av världar hade vi fått straff, men domaren väljer att fria.

Skottstatistiken för den första halvleken talar sitt tydliga språk:
Juventus har 5 skott varav 4 på mål och Tottenham har 1 skott varav 0 mål.

Andra halvleken.
Byten i halvtid:
In: Onomah, Lamela, Winks, Yedlin
Ut: Chadli, Miller, Mason, Son

Andra halvleken börjar så som den första slutade, att Spurs har mycket boll. Erik Lamela har kommit in och han bidrar direkt med mycket energi och ett högre bolltempo. Carroll fortsätter att vara på hugget. Han vill ha mycket boll och när han väl får bollen gör han oftast något vettigt med den. Även Winks bidrar till ett högre tempo och Yedlin bidrar med sin enorma fart och löpvillighet.

I 56:e minuten krigar Janssen fram bollen till Lamela som får till ett bra skott från halvdan vinkel. Hörnan som följer är tyvärr resultatlös.

Ju längre halvleken går så tar vi mer risker, vi vågar spela ut mer. Vi löper och vi visar oss för medspelarna och kvalitén på passningarna har höjts ett par nivåer. Bollen är mestadels på Juventus planhalva och då allt som oftast i Spurs ägo.

63:e min byten.
In: Edwards, Walkes, Harrison
Ut: Carroll, Janssem, Trippier

Dock spricker bollinnehavet för Spurs ibland och Juventus sticker upp på anfall. Samtidigt så fortsätter tyvärr det dåliga samspelet mellan Ball och Carter-Wickers i mittlåset under andra halvleken. Dock lyckas dom reda ut de få farligheter som Juventus skapar.

66:e minuten! MÅL! LAMELA!
Efter en riktigt lysande brytning av Wanyama på mittplan, där han retfullt enkelt läser Hernanes tankar, slår han sedan upp bollen fort och rakt till Harrison som direkt skarvar vidare till Lamela som enkelt och vackert placerar in 2-1 i bortre hörnet. Det är ett riktigt fint mål, och ett viktigt mål för matchen.

Efter målet får Spurs ännu mer energi och spelarna fortsätter att spela bra. Wanyama har till slut kommit in i matchen och vinner alla dueller och läser spelet bra. Edwards, en av våra unga och mycket lovande talanger visar prov på bra spelintelligens och att han verkligen har en sådan fin bollbehandling som det sägs i Spurslägret.

79:e min byte.
In: Amos
Ut: Ball

Lamela borde ha gjort 2-2 i den 80:e minuten. Efter idel bra spel från Spurs dyker bollen upp precis framför fötterna på Lamela som snett i höjd med straffpunkten skjuter rakt på Neto i Juvemålet.

Harrison har ett gyllene läge att göra 2-2 i den 91:a minuten. Återigen är det Lamela som styr och ställer, han gör sin gubbe och slår en fin passning till Harrison som skjuter lågt men Neto gör en kanonräddning.

Efter 93 spelade minuter tar domaren pipan i sin mun och blåser av matchen. Förlusten sett till resultattavlan är ett faktum. Men en riktigt bra andra halvlek av Spurs gör att slutresultatet inte speglar matchbilden helt och hållet.

Slutsummering och egna tankar kring matchen:
Jag skall vara ärlig. Efter första halvleken såg det riktigt mörkt ut. Underläge med 2-0 och vi hade endast skapat ett par halvlägen. 1 skott totalt, men inget skott på mål. Vänsterkanten med Miller och Carroll var dock pigga, och tillsammans skapade dom ett par farligheter. Men resterande spelare såg lite loja ut, den där sista koncentrationen som krävs för att slå den där avgörande passningen ville inte visa sig.

Till andra halvleken gjorde ”Poch” ett par byten, in kommer framför allt Erik Lamela. Den stora teknikern som efter 3 säsonger i Spurs har utvecklat sin repertoar och nu är han framför allt en energifylld och aggressiv bollvinnare med en bra passningsfot. Det märks att han verkligen lyfter upp hela laget på sina axlar i andra halvleken, med nyfunnen energi vinner plötsligt Wanyama alla dueller och vår press börjar störa Juventus på riktigt.
Men det är Lamela som styr och ställer på mittfältet. Han gör flertalet fina auktioner och som vanligt kämpar han och verkar bortse från all den mjölksyra i benen som han borde få. Det är också Lamela som gör vårt mål. Lamela for MVP.

Men tyvärr kommer aldrig andra målet och matchen slutar 2-1 till Juventus.
Även om inte kvitteringen kom, visade Spurs verkligen prov på att vi är ett bra fotbollslag. Under stora delar av andra halvleken är vi dominanta och Juventus får knappt låna bollen. Lamela var outstanding samtidigt som flertalet andra spelare bl.a. Wanyama, stärkte sina aktier hos ”Poch” ytterligare. Miller, Edwards, Onomah, Harrison är allihopa unga spelare som idag visade att dom vill vara med och slåss om en plats i A-truppen. Det värmer mitt blåa Spurshjärta att se att vi har så många unga talangfulla spelare i vår förening.

Post-game tankar från Pochettino:
Efter matchen summerar ”Poch” det väldigt bra:
”Det är försäsong, och när du startar och direkt gör ett misstag mot ett lag som Juventus, så blir det svårt. Men jag är i slutändan väldigt glad eftersom att övergripande, tyckte jag att vi spelade mycket bättre än dom. Vi hade kontroll över bollen och kontroll över spelet, ja det blir svårt när du släpper in mål mot ett lag som Juventus. Men det handlar inte om matchresultatet, det handlar om hur vi spelar och att vi får fram rätt förberedelser för att vara redo inför starten av säsongen.”
(Källa: http://www.tottenhamhotspur.com/news/spurs-in-melbourne/juventus-2-1-spurs-mauricio-pochettinoand39s-reaction-260716/ )

Till sist: Upp med huvudet och blicka framåt!
Efter en riktigt bra andra halvlek mot Juventus ser jag framför mig nu att ”Poch” och hans mannar tar med sig den positiva energi som vi avslutade matchen med. Nästa match i turneringen är redan på Fredag då vi ställs mot Atlético Madrid.
Det är ännu en tuff match mot ett riktigt starkt lag. Men det är mot starka motståndare som man lär sig mest. ”Poch” kommer säkerligen då att göra en del förändringar i startelvan. Kanske vår vi se Eriksen göra några minuter? Och kanske får McGee förtroendet mellan stolparna? Det är två förändringar som jag gärna ser att ”Poch” gör.

Nu reser vi tillsammans upp vår huvuden och blickar framåt mot Fredag!

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.