Vincent Janssen klar för Tottenham

Tottenham har köpt Vincent Janssen, 22, från AZ Alkmaar. Prislappen uppges ligga på cirka £17M. Vincent har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben, med två års förlängning som möjlighet. 

Janssen gjorde 27 mål på 34 framträdanden för AZ Alkmaar förra säsongen och vann därmed skytteligan. Han debuterade även för holländska landslaget och gjorde sitt första mål mot England på Wembley, på straff. Han har nu hunnit med 5 landskamper och redan 3 mål.

Med Janssen får vi välbehövlig utmaning för Harry Kane på topp. Vårt nyförvärv uttalade sig såhär i holländsk media om konkurrensen med förra årets skytteligavinnare i Premier League:

 ”Han (Harry Kane) är en mycket bra anfallare och vi får se hur det går. Jag tror vi kan komplettera varandra och jag tror jag har mycket att lära från honom”

Förra säsongens fina form gav honom också utmärkelsen årets unga spelare i holländska ligan. Ett prestigefyllt pris som tidigare vunnits av bl a Christian Eriksen och Rafael van Der Vaart.

Vad kan vi förvänta oss av Janssen?

Uttalanden från holländska fotbollsexperter låter lovande. Han är en naturlig talang med bra rörelse som också är stark och kan bidra mycket som bollhållare och mottagare, något som kan fungera riktigt bra med våra djupledslöpande spelare i Alli, Son, Lamela mfl.

Janssen hade förra året 73% i passningssäkerhet, precis samma nivå som Harry Kane nådde i Premier League. Han gjorde utöver sina 27 mål även 4 assist och skapade 56 chanser för sitt lag (Harry Kane skapade 44 för oss förra året). Janssen är vänsterfotad (15 mål med vänsterfoten) men är också väl kompatibel med högerdojan som gjorde 10 mål.

Utöver sitt straffmål på Wembley blev det 5 straffmål i Eredevisie. Märkbart är att alla hans 27 mål kom innanför straffområdet, 2 av dem på huvudet. Han sköt 116 skott på mål förra säsongen (Harry Kane 105 och Jamie Vardy 95) och hade en 55%-träffsäkerhet med sina avslut.

Steget från Eredevisie till Premier League har blandat och gett för spelare genom åren. Eriksen, Vertonghen och Suárez har alla visat att det går medan Memphis Depay är en av dem som kan bevisa hur svårt det kan vara.

https://www.youtube.com/watch?v=5i-4h9vmIJQ

Välkommen, Vincent!

/ Skrivet av Robin D

 

4 comments

  1. Detta är en jättebra värvning!

  2. Tomas Jansson

    Bra värvning. Ung och utvecklingsbar spelare som kan växa ytterligare i rätt miljö. Ska bli spännande att se vad han kan tillföra.

  3. Sören Jansson

    Verkar vara en riktigt bra värvning 🙂 COYS!

  4. snyggt! och stor potential i denna värvning tror jag! möjlighet till en ny christian eriksen (och då talar jag inte om samma spelarposition såklart, men stark i sin liga, #1 i skytteligan och en VINNARE med bra spelsinne… konkurrerar om högerytter positionen i de lägen i matcherna då vi behöver ”växla upp”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.