Inför Newcastle – Tottenham

Ett Newcastle som åter igen blivit nerflyttade till Championship efter en katastrofal säsong i Premier League står för motståndet i ligans absolut sista omgång. En säsong som Newcastle helst vill glömma, oavsett om man är spelare, supporter eller inblandad i klubben på något sätt. Även för den vanlige följaren av engelsk fotboll så är Newcastles nedflyttning något sorgligt. En klassisk engelsk klubb som misskötts på ett sådant sätt att man nu slutligen får åter igen sitta kvar längst vid bordet i slutet av kvällen och ta emot en otroligt bitter nota.

Men, nog om Newcastle – Tottenham däremot har hamnat i någon form av skugga i dagsläget. Media, fotbollsfans världen över och kända profiler inom sporten har missat en otroligt prestation för att strålkastarljuset från Leicester City och deras enorma bragd i att säkra Premier League-titeln gömt undan den otroliga prestation Tottenham, Daniel Levy, Mauricio Pochettino och spelarna genomfört.

Man har gått från att vara en klubb i spillror under våren 2014 efter André Villas-Boas och under Tim Sherwoods ledning till att hamna i den absoluta toppen av Premier League och äntligen säkra Champions League. Den där jävla Champions League.

Inte bara det, man har också säkrat Champions League och en topplacering i ligan på ett fantastiskt vackert sätt. Man har spelat med ligans i genomsnitt yngsta trupp, man har sprungit mest, gjort mest mål och släppt in minst antal mål. Samtidigt som talanger vuxit fram – Eric Dier som defensiv mittfältare, Dele Alli som offensiv mittfältare samtidigt som befintliga stjärnor vuxit bortom vår vildaste fantasi – Mousa Dembélé och Harry Kane som två fina exempel. För att inte glömma Danny Rose med fler. Samtidigt som Toby Alderweireld förgyllt vår defensiva och offensiva säsong på ett sätt som inte skall vara möjligt.

Med det sagt – innan säsongen är slut, vilken fantastisk resa vi varit med om. Njut, njut och åter njut av denna resa vi fått se. Klubben, laget, fansen, alla är en och samma i dagens Tottenham. Framtiden är ljus och den har bara börjat bli liljevit.

Andraplats eller inte – Före Arsenal eller inte. Det är frågor som många spekulerar i, för min del är det helt oväsentligt. Tottenham har rest sig ur graven som varit i askan för att återuppstå under Pochettinos ledning och det är en åktur som är långt ifrån över.

Med det sagt – Ta matchen mot Newcastle och bara njut. Vi kommer sakna Dele Alli och Mousa Dembele på grund av avstängningar. Vi kommer sakna Nabil Bentaleb på grund av skada. Men, vi kommer ändå njuta av matchen. För det finns inget som kan ta oss ifrån det faktum att denna säsong har varit helt otroligt fantastisk.

Newcastle ställer upp sin startelva med ett klart faktum – Man gör sin sista match i Premier League på ett tag framför. Nästa säsong väntar Championship och hur laget skall hantera nedflyttningen känns högst oklart i samtliga led.

Trolig startelva från Tottenham är följande,

                                   Lloris

Walker Alderweireld Vertonghen Rose

Dier Mason

Lamela Eriksen Son

Kane

Förväntad matchbild – Tottenham styr matchen från start till slut och vår offensiva mittfältstrio från Argentina, Danmark och Sydkorea får alldeles för fria tyglar av ett Newcastle som klart och tydligt saknar motivation. Tottenham tar en bekväm ledning och Pochettino roterar in Nacer Chadli för att ge honom ytterligare en chans att kunna knipa en plats i Belgiens trupp inför EM där han just nu bara är med på stand-by-listan.

Nyckelspelare för Tottenhams del blir Ryan Mason – Mittfältaren har haft problem att på riktigt utmana om en startplats och det är endast i Alli och Dembeles frånvaro som han på riktigt kan vara med. Med Mason på plan har vi tidigare varit stabila och säkra, i dagens Tottenham så känns vi mer osäkra och hans insats blir vital på det defensiva mittfältet.

Slutresultat? 3-0 till Tottenham. Firma Belgien spikar igen framför målet det offensiva trycket kan inte Newcastle stå emot.

One comment

  1. Njuta av matchen? , nja blev inte så mycket av det..TYVÄRR!! 😡😡😡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.