Inför Chelsea – Spurs

Slutsignalen ljuder från Old Trafford och Leicester har spelat oavgjort mot Manchester United. Ett steg närmare seriesegern. Ett steg närmare en fullkomligt osannolik titel. För Leicester darrar inte, de viker inte ner sig, de har det flyt som ett titelvinnande lag har. Leicester vann inte ligan idag, men man kommer göra det. Om inte ett gigantiskt mirakel inträffar.

Tottenham är det enda lag som har chans att utmana, åtta poäng bakom Leicester, och man behöver vinna samtliga tre återstående matcher (Chelsea borta, Southampton hemma och Newcastle borta) samtidigt som Leicester tar maximalt en poäng på sina två sista (Everton hemma och Chelsea borta). Där är miraklet i textform.

Alldeles oavsett om titeln är inom räckhåll eller ej så har vi ändå mycket kvar att spela om. Vi kan teoretiskt sett fortfarande missa Champions League om det vill sig alldeles åt helvete illa. Samtidigt kan vi för första gången i modern historia komma före Arsenal i en tabell och bara det bör vara motivation nog att hålla lågan brinnande.

Första steget dit går via Stamford Bridge och derby mot Chelsea som inte har realistiskt häng på något längre. Men ett derby är ett derby lika mycket som en boll är rund och det kommer bli en tuff match. Cahill och Terry väntas återkomma från skador medan Remy och Zouma alltjämt är skadade och Courtois är avstängd.

Hos Tottenham är Alli avstängd och Bentaleb borta med skada. Dier gick av med hjärnskakning senast och testas sent.

Poch vill ha den där mikroskopiska chansen till seriesegern och kommer därför mana på sitt lag att knipa segern mot Chelsea. Dessutom vill han inte ge bort titeln till Leicester vilket ju blir kontentan vid något annat resultat än vinst imorgon. Han går för vinst med följande uppställning.

Lloris

Walker – Alderweireld – Vertonghen – Rose

Dier – Dembele

Lamela – Eriksen – Son

Kane

Chelsea har varit bra sedan Hiddink tog över men har på senare tid svajat i form. Man vann senast mot Bournemouth men åkte på stordäng dessförinnan mot City på hemmaplan. Spurs har helt enkelt betydligt mer att spela för och därför tror jag vi vinner med 1-2. Trots att ett derby är ett derby.

/Niclas Mahlm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.