Pochettino förlänger sitt kontrakt

Rykten kommer och går. Speciellt när det är någon det går bra för. Då ska det allra största plånböckerna öppnas för att locka över spelare och ledare. Denna gång var det Mauricio Pochettinos tur. PSG nämdes så sent som nu i veckan och många Spursfans började bli oroliga. ”Är vi på väg att tappa Poch nu”?
Kanske inte konstigt att alla rykten kommer med tanke  på hur det sett ut i Spurs detta året. Bäst i test när det kommer till nästan allt förutom när de kommer till just poäng.

13002370_1199460300088943_1550098103912894011_o

Sen får man lägga till att man har den yngsta medelåldern i ligan och även är det laget som springer mest. Återigen, Kanske inte konstigt att folk drar i Pochettino.
Därför kan vi nu med glädje berätta att den 44-årige managern precis skrivit på ett förnyat kontrakt som betyder att han förlänger kontraktet med 2 år och det betyder i sin tur att Argentinaren nu har kontrakt som sträcker sig till 2021.

Tottenhammanagern, vår manager, har idag gått ut och först förnekat det färska ryktena om att han skulle vara på gång till PSG. ”Varför skulle jag lämna när jag trivs så bra med allt här?”

Jag tror precis som många andra att man kan tappa viktiga spelare hit och dit men att man i grund och botten behåller en manager som fungerar med verksamheten. Det är precis vad Pochettino gör. Klart bevis på det är framgångarna han, tillsammans med laget haft i år. Nu är ligan inte klar ännu men med tre matcher kvar så har man säkrat minst kval till Champions League och fortfarande en liten teoretisk chans till att vinna ligan.

Vi avslutar med några citat från presskonferensen från tidigare idag

“It’s an easy decision,” he said. “When you are happy and when you feel the love of the people and the potential of the club is massive. Why change?

“We create a good atmosphere on the training ground and I think we can achieve big things in the future. I believe in this project and this club. I want to stay here.”

 

3 comments

  1. bästa nyheten på jag minns inte när… detta ger möjlighet för spurs att etablera sig i toppen på många års sikt!

    • Pierre Lindqvist

      Nu väntar vi bara på att Kane, Toby, Dele, Moussa, Lamela och Hugo går ut och säger att de stannar minst 3 år till. Då känns det bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.