Transferbloggen

Med några för många dagar kvar till hemmamatchen mot West Bromwich så tar vi en närmare blick på transferfönstret som kommer i sommar och fokuserar då primärt på vad media rapporterat senaste tiden som berör inkommande spelare till Tottenham.

  • Daily Mail rapporterar att mittfältaren Victor Wanyama i Southampton fortfarande hoppas kunna genomföra en transfer till Tottenham i sommar. Pochettino och Spurs sägs ha visat intresse i föregående fönster. Vår åsikt av Wanyama är att han är en stark defensiv mittfältare som är trygg i luften och har en otrolig god förmåga att tackla. En förmåga som dock också orsakar en hel del frisparkar. Vi tror inte att han kommer till Tottenham efter att Dembélé verkligen blivit en av våra viktigaste spelare denna säsong.
  • Tyska Bild rapporterar att Valencias mittback Shkodran Mustafi är av intresse för Tottenham. Vår bild av den 24 år gamla tyske försvararen är att han verkar vara trygg i luften och har en riktigt bra tacklingsförmåga. En del frågetecken finns dock i hans övriga spel, framför allt i crossbollarna. Finns verkligen behovet är frågan också efter att Wimmer fullkomligt briljerat som ersättare i Firma Vertonghen & Alderweireld? Nej, vill vi gissa på.
  • Daily Mirror påstår att Tottenham är mycket intresserade i den tyska landslagsanfallaren André Schürrle. Schürrle passar in Pochettinos uttalade modell väldigt bra på flera punkter om vi får spekulera själva. Han har en bra ålder (25), har erfarenhet av Premier League (två säsonger i Chelsea) och är i övrigt en otrolig fotbollsspelare som sprudlar av fart och energi, samtidigt som han kan spela som ytter och anfallare. Utöver detta har han en fantastisk resumé från både landslag och Champions League. Ung, intensiv, talangfull och beprövad på alla fronter. Låter för bra för att vara sant men självklart hoppas vi.
  • Flera brittiska medier rapporterar att Mikel Arteta kan eventuellt vara aktuell för en coachingroll inom Tottenham. Pochettino och Arteta spelade tillsammans i Paris Saint-Germain och Arteta har beskrivit Pochettino som en fadersfigur för honom. Varken Arteta eller Pochettino har förnekat att chansen finns.
  • Stoke förlorade nyligen med 4-0 mot Tottenham och några dagar innan matchen påstod deras manager, Mark Hughes, att Saido Berahino kommer ansluta till Tottenham i sommar. Sen om det är hans egna teori eller en insikt han delar med sig av är det ingen riktigt som vet.
  • Franska L’Equipe vill inte sluta rapportera om Marseilles belgiska anfallare Michy Batshuayi. Automatiskt när vi förstod att han var belgare så var vår reaktion ”honom skall vi ha!” direkt. Den franska tidningen påstår att den f.d. Marseille-tränaren Marco Bielsa har rapporterat till Pochettino både muntligen och med ett antal VHS-band som fokuserat specifikt på anfallaren. Även flera brittiska tidningar har rapporterat om Tottenhams intresse i belgaren. Känns inte omöjligt – Marseille krisar värre än någonsin och Batshuayi har en otrolig talang som vi kan förstå väcker intresse hos så väl Paul Mitchell som Pochettino och Levy. Sen är han ju belgare också. Automatiskt pluspoäng.
  • Brittisk media rapporterar på flera håll att det är dags för nya kontrakt för tre Tottenham-spelare. Jan Vertonghen, Christian Eriksen och Erik Lamela sägs alla vara aktuella för förlängningar. Känns inte omöjligt alls i vår mening då Vertonghens förlängning har dragit ut på tiden och Eriksen samt Lamela är vitala spelare för vår framgång.
  • Spanska Plaza Deportiva rapporterar att Tottenham är intresserade åter igen i yttermittfältaren Sofiane Feghouli. I Valencia har han gjort 22 framträdanden denna säsong och bidragit med 4 mål. Kan spela så väl ytter och central mittfältare.
  • Tveksamma The Sun rapporterar att Tottenham är intresserade av Callum Wilson som spelar i Bournemouth. Anfallaren har gjort 52 framträdanden i Bournemouth sedan 2014 och har bidragit med 25 mål. Vi är tveksamma till The Suns påstående. En 24 år gammal Bournemouth-striker känns inte aktuellt. Om inte Pochettino och Mitchell ser något vi helt missar.
  • Dembele, Dembele, Dembele. Denna gång är det varken vår egna Dembele eller Fulhams Dembele vi tänker på. France Football rapporterar att Tottenham och Rennes hållt samtal kring Ousmane Dembele. Fransmannen är en regelbunden spelare i Rennes trupp sedan förra året. Endast 18 år gammal och spelar som anfallare. Sedan förra året har det blivit 22 framträdanden och 12 mål, vilket är väldigt imponerande. Innan det spelade han i Rennes B-lag, även där blev det 22 framträdanden och hela 13 mål.
  • Daily Mirror påstår att Tottenham är intresserade i Gremios mittfältare Wallace. Den brasilianska mittfältaren tillhör i dagsläget Chelsea och har spenderat tid på ett antal lån i så väl Holland som Italien och just nu i Brasilien. Wallace trivs bäst som högerback men kan även spela som vänsterback. 21 år gammal och återkommande i Brasiliens U21-lag.
  • Slutligen – Pochettino sägs ha blivit erbjuden en kontraktsförlängning. Något som Pochettino lagt åt sidan för att fokusera på titelstriden enligt brittisk media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.