Inför Stoke – Tottenham, Måndag 21:00

Startskottet för en serie av måndagsmatcher för Tottenham påbörjas idag. Med det kan vi även konstatera att det är ingen brist på dramatik i Premier League just nu. West Ham såg till att Jamie Vardy fick rött kort i gårdagens match och Hammers lyckades säkra oavgjort. Vilket nu sätter fokus på Tottenham – Kan Pochettino och hans trupp korta avståndet till första platsen med två poäng genom att vinna idag?

Spontant är svaret, självklart ja – Det handlar inte om att vi är kaxiga och har ett gott självförtroende. Det handlar mer om att Stoke verkligen förlorat sin fästning som brukade vara Britannia Stadium och i övrigt har man även tappat formen generellt. En del av orsaken till det är skador – Inför mötet med Tottenham har man frågetecken på så väl Muniesa, Arnautovic och Whelan. Man kommer utöver detta definitivt även sakna målvaktstalangen Butland tillsammans med Walters, Johnson och Wilson.

Ett antal viktigare pjäser med andra ord. 

Stoke kommer senast från en tung 4-1 förlust på Anfield mot Liverpool, innan det spelade man oavgjort hemma mot Swansea, för att innan vinna borta mot Watford med 2-1. Senaste vinsten utöver Watford? En 1-0 seger hemma mot ett svagt Newcastle i början av Mars. På hemmaplan på sina sex senaste matcher har det varit otroligt blandade resultat för Stoke – Man har vunnit två (Newcastle, Aston Villa), spelat oavgjort två gånger (Swansea, Arsenal) samt förlorat två gånger (Southampton, Everton). Ett otrolig blandning av resultat trots att man har en trupp som borde prestera bättre med spelare så som Bojan, Arnautovic, Shaqiri med fler.

Tottenham kommer själva från säsongens kanske mäktigaste säger – Man satte dit Manchester United med en enorm 3-0 seger. Innan det spelade man oavgjort mot Liverpool på Anfield för att innan det krossa Bournemouth.

Skademässigt för Tottenham är det relativt bra – Clinton N’jie är fullt åter i träning och enligt Pochettinos presskonferens i fredags så är det bara en fråga om att hitta tillbaks till matchform som kvarstår för den talangfulle anfallaren. I övrigt är det endast Nabil Bentaleb som saknas p.g.a. knäoperation.

Finns ett litet frågetecken kring Harry Kane hans höft/lår men som inte skall vara något problem.

Vad kan vi vänta oss? Vi har respekt för Stoke. Laget har en bred trupp som underpresterat och har ibland verkligen blixtrat till med ett otroligt spel och några fantastiska mål. Detta gör att vi kan vänta oss en tuff match. Stoke vet att man lyckats sätta stopp för Tottenham både hemma och borta under senaste säsongerna till och från. Tottenham får inte underskatta Stoke och deras spel samt trupp. Sist vi gjorde det så vände Stoke 2-0 till 2-2 på White Hart Lane.

Vilken startelva kommer vi få se? Starkast möjliga från Pochettino. Det går lång tid mellan matcherna nu och därför behövs ingen rotation för vila. Det har gått 8 dagar sedan matchen mot United. Samma elva igen borde utan problem kunna ställa till enorma problem för Stoke.

 

Lloris 

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose 

Dier, Dembele

Lamela, Alli, Eriksen

Kane

Vilket slutresultat kan vi vänta oss? Om Pochettino ställer upp samma startelva så tror jag vi kan vänta oss en riktigt bra match av Tottenham som gör att vi tar en bekväm bortaseger trots att det är Stoke vi möter. Kan tänka mig att Kane är på hugget extra mycket idag då både Agüero och Vardy gjort mål under helgens omgång och börjar utmana om förstaplatsen i skytteligan. Jag säger 3-0 till Tottenham. Lagen är i två helt skilda världar i detta läge av säsongen och Tottenham har fått upp spåret på rävarna igen och man vill inte missa chansen.

 Hur går tankarna hos Pochettino inför matchen? Likt sina dagar som spelare så är Pochettino redo att göra vad som helst för att vinna. Man har fått en chans till och nu finns det bara ett alternativ kvar för både honom och truppen. Bevisa att man är med i toppstriden och sätta dit Stoke direkt för att markera att det finns två fantastiska sagor som utspelas i toppen av Premier League.

Slutligen,

Come on you Spurs!

Matchen TV-sänds via Viasat och Viaplay, 21:00. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.