Matchrapport: Spurs – Bournemouth 3-0

Första halvlek hinner knappt starta innan Walker opressad kan transportera upp bollen mot offensivt straffområde och slänger in ett hårt och lågt inlägg som Kane petar in i bortre hörnet. 1-0 och klockan visar 42 sekunder.

Tottenham kontrollerar matchen fullständigt första delen av halvleken. Walker får agera som han vill på högerkanten. Alli, Eriksen och Lamela står för finurliga löpningar och passningsspel och Kane är företagsam både framåt och bakåt.

Efter 16 minuter kommer en lång passning från Wimmer till Alli som i sin tur vänder upp och lägger en perfekt djupledsboll på Kane. Harry gör inga misstag utan trycker in 2-0 med vänstern. Snabbt, effektivt och krusidullfritt.

Resten av halvleken äger Tottenham och man visar upp en härlig kyla över hela planen.

Andra halvlek inleds med två byten i bortalaget och man jämnar ut matchen något. Första fem minuterna har Bournemouth övertaget och jagar reduceringen men i den sjätte går luften ur dem och matchen. Kane tar ett långskott som Boruc lyckas parera och bollen studsar rakt ut på en fristående Eriksen som enkelt pillar in den till 3-0.

De återstående 40 minuterna av matchen är tempofattiga och bägge lagen tycks mest vänta på slutsignalen. Alli borde gjort mål på Eriksens fantastiska förarbete men träffar fel. Annars är det relativt händelselöst.

Spelarbetyg:

Lloris – 7 – Har inte mycket att göra.

Walker – 8 – Effektiv i första och står för en fin assist.

Alderweireld – 7 – Stabil i sin helhet.

Wimmer – 8 – Ser mycket säker ut.

Rose – 7 – Stabil utan att glänsa.

Dier – 8 – Gör det han ska och får dessutom till ett par skott.

Dembélé – 8 – River och sliter med sällan skådad elegans.

Lamela – 6 – Kommer inte till sin rätt idag.

Eriksen – 8 – Företagsam med den äran.

Alli – 8 – Lite valpig fortfarande men oerhört nyttig.

Kane – 9 – Näst intill 100%-ig idag.

Inhoppare:

Carroll – 7 – Kommer in i ett otacksamt läge men gör det bra.

Mason – Spelar inte tillräckligt

Chadli – Spelar inte tillräckligt

Det här var en match vi ska vinna och vi gör det bekvämt. Dessvärre vinner både Leicester och Arsenal också och läget i topptrion är därför oförändrat. Fem poäng upp och sex poäng ner. Nu väntar ett landslagsuppehåll innan vi åker till Anfield för nästa omgång. Dagen därpå håller vi lite extra på Southampton.

/Niclas Mahlm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.