Inför Aston Villa – Tottenham

Bortamatch i Dortmund i torsdags och det är tveksamt till om man ens ska kalla det för match då det nästan bara var ett lag på banan. Det måste vi ju faktiskt erkänna. Att vår B-betonade startelva inte hade en chans mot Dortmunds bästa manskap. Det blev en total överkörning och vi var faktiskt inte ens nära mer än det fem första minuterna.
Men nu är de en ny match och Pochettino får, hur jag än vänder och vrider på det, mitt fulla förtroende inför kommande utmaningar och jag hoppas med hela mitt hjärta att matchuttagningen i veckans Euroleague kommer visa sig vara lönsamt för slutspurten av ligan.

Men jag kan ändå inte låta bli att måla upp två olika scenarion med tanke på vad som komma skall. Och speciellt efter den största förlusten på hela året.
Scenario nr 1. De unga gäng som Pochettino har hand om får svårt att hantera och ställa om från en storförlust och kan inte riktigt skaka av sig bördan och fortsätter på samma sätt som sist. Mardrömsscenario får man väl lätt säga! Men absolut ingen omöjlighet med tanke på vilken situation man sitter i. Tvåa i ligan för första gången på hur många år som helst och den unga truppen man har kanske inte riktigt är vana vid den pressen och omställningen där är vid sådana här situationer.
Scenario nr 2. Killarna är revanschsugna och går ut på banan med en inställning som fullständigt kör över Aston Villa och visar varför det är sådan enorm skillnad på topp och botten i ligan. Att man inte tänker acceptera att förlora med 3-0 och att man genomför matchen på bästa möjliga tänkbara sätt. För det är ju även så att vi saknade 8! spelare som man räknar som ordinarie och det spelar ju faktiskt också in. Vad tror ni själv? (Öppnar upp för diskussion)

Birmingham är staden och Aston Villa är alltså motståndet. Ett Villa som haft det enormt kämpigt de sista säsongerna och om man lyssnar på vissa av deras supportrar så är det många som nästan vill att klubben ska åka ner i Championship för att sen börja om på ny kula. Dels för att ge ägarna en tankeställning och dels för att satsa på eget för att få rätt på ekonomin.
Inför säsongen hade man nyckelspelare som Christian Benteke, Fabian Delph och Ron Vlaar men alla dessa tre spelare lämnade klubben och man fick inte in någon värdig ersättare. Platt som en pannkaka blev resultatet och man är i praktiken redan klar för Championship nästa år fast det fortfarande finns chans till att stanna kvar men då måste man ta in hela 9 poäng på lag som ligger ovanför och med det enormt tuffa spelschemat man har kvar med matcher mot Spurs, Chelsea och Manchester United så har jag väldigt svårt att se det hända. Men visst, bollen är rund och allt kan hända!

Skadeläget i Aston Villa är kanske heller inte jättebra där Både Grealish och Traore kommer vara borta någon vecka till och båda två räknas som solklara startspelare i dagens trupp.

På andra sidan planen står då våra kära Tottenham Hotstpur och där är skadeläget lite från och till. Vet inte riktigt vad man ska tro. Enligt Fysioroom så är det bara Rose, Verthongen och Njie som ska vara helt borta från morgondagens match medan man läser på diverse andra medier att Dier ska vara borta från spel pga skada. Rykten är rykten men ingen rök utan eld brukar man väl säga!!?

Annars så tror jag Pochettino kommer ställa upp med bästa tänkbara startelva. En spelare som Ben Davies har mycket att bevisa efter sin sista match mot Dortmund. På den andra ytterbackskanten så går garanterat Kyle Walker in och underlättare för mittbackarna Wimmer och Aldererweild med sin snabbhet.
På mitten tror jag att Dele Alli och Dembele startar då jag har en känsla av att dessa rykten om Dier stämmer och att Poch inte vågar chansa med så många tuffa matcher framför oss. Den offensiva trion bestående av Eriksen, Son och Lamela får chansen att assistera Harry Kane på anfallet och här krävs en hel del från samtliga. Skulle vilja så mycket att Kane får göra två mål på friläge eller de räcker med ett och sen ett där han bara står helt rätt och bollen dyker ner på hans fötter från ingenstans så han enkelt kan göra mål. Ni vet, Sådana där mål som bara en anfallare i ruskigt bra form får. För många gånger under säsongen så känns det som att Kane har fått jaga för kung och fosterland för att hitta sig lägen och många gånger blir det för svårt och ansträngt.

Lloris
Walker Alderweireld Wimmer Davies*
Dier Dembele
Lamela Eriksen Son*
Kane

[*UPPDATERING: Rose och Alli rapporteras vara klara för matchstart imorgon, om Pochettino tar ut dem]

Ska jag tippa slutresultat så tar jag scenario nr 2 och det blir islossning. 4-1 till Spurs och Kane gör sina två mål, Eriksen 1 och Dembele avlossar den stora belgiska kanonen!

Av: Christopher Hansson Jacobsson

2 comments

  1. Stefan Bäckman

    Håller med om Trippier, bättre inlägg från honom som ger bra målchanser. Walker har varit lite upp och ner men osvsett så är det ju ingen kstastrof vem som än spelar. COYS

  2. Det verkar som att Dier är skadad. Walker är snabbare än smart, jag ser hellre Trippier på högerbacken. Dembele är ju en klippa, och jag hoppas också att han avlossar stora kanonen. Den är ganska sällsynt. Up the Spurs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.